26
Mayıs
2024
Pazar
SAĞLIK

Bilim adamlarını şaşırttı

Aydın'ın Nazilli ilçesinde yaşayan 102 yaşındaki kadın, ilerlemiş yaşına rağmen sağlığıyla bilim adamlarını şaşırttı. Vali ve kaymakamın ziyaretleriyle tanınan Hatice Aktaş, Antalya'daki akademisyenlerin de ilgisini çekti.


Aydın Valisi Mustafa Malay'ın teklif ettiği maddi yardımı reddetmesiyle basında yer alan Aktaş'a, Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız özel ilgi göstermişti. Haberlerin ardından Akdeniz Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Gerontoloji (Yaşlılık Bilimi) Bölüm Başkanı da yaşlı kadını ziyaret etti. 

Uzun süre ABD'de yaşadığını, orada uzun ömürlülükleriyle bilinen Alaska Türkleriyle ilgili araştırmalar yaptığını belirten Tufan, Aktaş'ın da Alaska Türklerinden olduğunu söyledi. Nineye çok iyi bakıldığını anlatan Tufan şunları söyledi:
 
"Hatice nine, Türkiye için çok güzel bir yaşlılık modeli. Şu anda sağlığı yerinde, bilinci, belleği gayet iyi. Koca bir yüzyılı sağlıklı bir şekilde geçirmiş. Çalışma alanımız için kendisi çok güzel bir örnek." Akdeniz Üniversitesi'nden gelen ekip ülkenin her tarafındaki yaşlılarla görüşüp, uzun yaşamın sırları ile ilgili veri topluyor

Zaman
Yayın Tarihi : 1 Ocak 2009 Perşembe 22:48:03
Güncelleme :1 Ocak 2009 Perşembe 22:58:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?