19
Mayıs
2024
Pazar
SAĞLIK

Böbreğinden 25 adet taş çıktı!

Kırıkkale'de karın ağrısı ve şişlik şikayetiyle hastaneye başvuran kişinin, çürüdüğü için alınan böbreğinden 25 taş çıktı.

5 çocuk babası Mehmet Mutlu (51), karın ağrısı ve şişlik şikayetiyle Kırıkkale Devlet Hastanesine başvurdu.

Ultrasonda sağ böbreğinde kitle tespit edilen Mutlu, Opr. Dr. Yusuf Atlan tarafından muayene edildi. Kitlenin böbrek taşı olduğunun belirlenmesi üzerine Mutlu'nun çürüyen ve görev yapamaz hale gelen sağ böbreği, 2.5 saat süren ameliyatla alındı.

Opr. Dr. Yusuf Atlan, Mutlu'nun böbreğinde 25 adet taş çıkmasına şaşırdığını belirterek, şöyle konuştu:

“Bu kadar taş bir o kadar da kum ve iltihap böbrekte rahatsızlık vermeden nasıl barınmış hayret doğrusu. Tıpta ender görülen vakalardan birisidir. Çıkan taşları filme kayıt yapıp fotoğrafını çekerek görüntüyü ilgili yerlere göndereceğiz. Bunlar, eğitim amaçlı ve örnek göstermek için kullanılacak.”

Hastanın durumunun çok iyi olduğunu anlatan Opr. Dr. Atlan, “Servise alacağız. Öbür böbreğinde de ufak bir taş var, onu da uygun zamanda büyümeden aldırmasını istedik. Bundan sonra kendine dikkat etmesi gerekir” dedi.

Hasta Mehmet Mutlu ise durumumdan çok memnun olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:

“Hiç rahatsızlığım yoktu. Son günlerde biraz sağ tarafımda sertlik hissedip doktora geldim. Böbreğimin bu kadar kötü olmasına şaşırdım.” 

Ajanslar
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2008 Perşembe 08:57:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?