17
Mayıs
2024
Cuma
SAĞLIK

Böbrek taşı olanlar dikkat!

Özel Eskişehir Sakarya Hastanesi Üroloji bölümü Op.Dr. Meriç Menekşe, Böbrek taşlarının tedavisinde esas amaçın çok düşük komplikasyon ile en yüksek taşsızlığı sağlamak olduğunu söyledi.

Menekşe yaptığı açıklamada, "Daha önceleri açık ameliyatla tedavi edilen böbrek taşları, minimal invaziv olarak nitelenen, en az zarar veren ve en çabuk günlük hayata dönüşü sağlayan ameliyat yöntemleri ile tedavi edilebilir hale gelmiştir. Bu yöntemlerin sonuncusu ve en moderni Lazer'in kombine edildiği son teknoloji, fleksible, endoskopik cihazların kullanıldığı RIRC olarak tanımlanan Retrograd Intarenal Cerrahi yöntemidir" dedi.

Menekşe açıklamasında şunları söyledi: "İdrar yollarında hareketli ve kıvrılabilen bir kamera yardımıyla böbreğe girilip, böbrek içerisindeki taşlar ve tümörlerin tespit edilmesi, aynı anda holmium lazer ile taşların böbrek içinde kırılması veya eritilmesi ile taş tedavisi yapılabilmektedir. Herhangi bir kanama olmadan tamamlanan tedavinin ardından hastalar çok kısa sürede taburcu ediliyor."

iha
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2012 Cuma 16:04:47
Güncelleme :1 Haziran 2012 Cuma 16:10:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?