16
Mayıs
2024
Perşembe
SAĞLIK

Bodrum'da başarılı iki kalp ameliyatı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde koroner kalp hastası olarak Universal Hospital Bodrum'a kaldırılan 2 kişi, yapılan açık kalp ameliyatı ile sağlığına kavuştuğu bildirildi.


Koroner kalp hastası olarak Universal Hospital Bodrum'a kaldırılan emekli posta dağıtıcısı 55 yaşındaki Ferat Akpınar ve kamuda memur olarak görevli 40 yaşındaki Satılmış Topçu'nun yapılan açık kalp ameliyatı ile sağlığına kavuştu. Hastanenin Kalp Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Ragıp Hamulu, kalbi korumak için diyete dikkat edip, egzersiz yaparak sigaradan uzak durmanın en önemli unsurlar olduğunu söyledi.


Yaklaşık bir hafta önce rahatsızlanarak Universal Hospital Bodrum'a kaldırılan iki hastanın geçekleştirilen By-pass ameliyatının sonrasında açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Ragıp Hamulu, "Ferat bey 5 gün önce ciddi koroner hastası olarak bize geldi. Göğüs ağrıları vardı. Yapılan anjiyografi sonrasında ameliyat olması gerektiğine karar verdik. Koroner by-pass ameliyatını yaptık. 4 damarını değiştirdik. Diğer hastamızda yoğun bakımdan çıktı. 3 damarı değiştirildi.Kısa sürede taburcu olacaklar" dedi.


Teknolojinin artık yaygınlaştığını belirten Prof. Dr. Hamulu, "Bugün birçok yerde bu tür ameliyatların yapılabilesi sevindirici. Uzun yıllardır bu tür ameliyatlar yapılıyordu ancak sonrasında bakım şartları, hastayı izleme olanakları teknoloji ile daha sağlıklı oldu. Hastaların büyük şehirlere gitmesi gerekiyordu. Artık hekimler hastaların ayağına gidiyor. Alınacak tedbirler ve bizlerin yaptığı ameliyatlarda, amacımız ömrü uzatmak. Alınacak tedbirler çok basit ancak değiştiremediğimiz tek şey genetik faktörler" diye konuştu.


Bir süredir ara verilen by-pass ameliyatlarına yeniden başlanılan Universal Hospital Bodrum'da tedavi gören emekli posta dağıtıcısı Ferat Akpınar, sağlığına kavuştuğu için çok sevinçli olduğunu belirterek, "Sağlık kaybedilince kıymeti daha iyi anlaşılıyor. Sağlımıza çok dikkat etmemiz gerekir" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2007 Cuma 02:49:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?