22
Mayıs
2024
Çarşamba
SAĞLIK

Bolu hastanesinde kuyruk çilesi

Bolu'da hastalar muayene olabilmek için sabah saat 05.00'ten itibaren devlet hastanesinin kapısında beklemeye başlıyor.AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, aralarında yaşlı, çocukların da bulunduğu yüzlerce hasta, Bolu Köroğlu Devlet Hastanesinde muayene olabilmek için sabah saat 05.00'ten itibaren hastanenin önüne geliyor. Bazı aileler çocuklarını üşümemesi için battaniyeye sarıyor.

Saatlerce hastane kapısında bekleyen hastalar, hastane kapısının açılmasıyla birlikte muayene sırası alabilmek için muayene barkodlarının verildiği kısma hücum ediyorlar. Hastalar burada da uzun kuyruklar oluşturuyor. Burada zaman zaman yer kavgaları ve tartışmalar yaşanıyor.

Hastane önünde bekleyen hastalar ve hasta yakınları, bu konuda şunları söylediler: ''Hastaneye erken gelmediğimiz takdirde sıra alamıyoruz ve sıra alamazsak muayene olabilmek için saatlerce beklemek zorunda kalıyoruz. Bunun için erkenden gelerek hastane önünde kapıların açılmasını bekliyoruz. Hastaneye hasta olduğumuz için muayene olmaya geliyoruz. Soğuk havada saatlerce bekleyince daha kötü hasta oluyoruz. Yetkililerden bu konuda yardım istiyoruz.''

Bolu Köroğlu Devlet Hastanesi yetkilileri ise hastane önünde oluşan yoğunluğun randevulu sistemin kaldırılmasından kaynaklandığını belirterek, şöyle konuştular:

''Hastalar randevulu istemin uygulandığı zamanlarda muayene olacakları doktorlardan randevularını alarak hastaneye geliyorlardı. Bolu Valiliğince bu sistem kaldırılınca hastane önlerinde uzun kuyruklar oluşmaya başladı.

Hastanemizde 29 poliklinik bulunuyor, her gün yaklaşık bin kişi muayene oluyor. Hastaların sabah saatlerinde hastane kapısında saatlerce beklemesini kimse istemez. O saatlerde hastanenin kapılarını açamayız. Hastanenin kapıları mesainin başlamasıyla birlikte açılıyor.''
AA
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2007 Çarşamba 13:44:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?