16
Mayıs
2024
Perşembe
SAĞLIK

Bolu'da ambulanslara GPRS

BOLU'da 112 Acil ambulanslarına uydu ile takip sistemi ‘GPRS' takılarak, ambulansların ne kadar zaman içerisinde hastaya ulaştığı tespit ediliyor.

İl Sağlık Müdürlüğü, 112 Acil ambulanslarının görevlendirildikleri yere varış zamanları konusunda yaşanan sıkıntılar üzerine yeni önlem aldı. 112 Acil ambulanslarının hastaya ne kadar zamanda ulaştığını kontrol altına almak isteyen İl Sağlık Müdürlüğü, uydu takip sistemine geçti. 112 Acil ambulanslarının tamamına GPRS takıldı. Yeni sistem ile 112 Acil servis merkezinden çıkış yapan ambulansın ne kadar zamanda belirtilen yere vardığı, nerede olduğu ve ne kadar zamanda döndüğü izleniyor. Tüm veriler listeler halinde çıkartılarak inceleniyor. Aksaklıkları tespit edilen personel hakkında işlem yapılıyor. 112 Acil Servis'ten Sorumlu İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Mustafa Özcan, ambulansların olay yerine varış zamanları konusunda kimi zaman sorunlar yaşadıklarını belirterek, şöyle dedi:

“Hasta yakınları bazı zamanlarda ambulansın geç geldiği yönünde tepkiler gösteriyor. Ambulanslara konulan GPRS sayesinde bundan sonra her ambulans dakika dakika harita üzerinden izleniyor. Komuta merkezi her ambulansın nerede olduğunu karşısındaki haritada görebiliyor. Ambulansta görevli personel bundan sonra işini aksatamayacak.”

Hürriyet internet
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2007 Perşembe 14:55:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?