16
Mayıs
2024
Perşembe
SAĞLIK

Boyner'lerden Tosya'ya hastane

Tosya kökenli olan Necmettin ve Hulki Boyner, memleketlerine hastane yaptırıyor.

Tosya Devlet Hastanesinin 4 katlı ek binasının kaba inşaatının bittiği bildirildi. Tosya Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ahmet Karakuş, Tosya kökenli olan ve hazır giyim sektörünün önde gelen isimlerinden Necmettin ve Hulki Boyner kardeşler tarafından yaptırılan 4 katlı hastane ek binasının kaba inşaatının tamamlandığını bildirdi.

Sağlık Bakanlığının teslim aldığı ek binanın 350 bin YTL'ye mal olduğu, binada, idari bölüm, poliklinik hizmetleri, diyaliz ünitesi ve acil bakım ünitesinin bulunduğu belirtildi. Tosya'nın 30 bin nüfuslu bir ilçe olduğunu belirten Başhekim Karakuş, kentin çok hızlı büyüdüğünü söyledi.

Karakuş, çevre ilçelerden gelen hastalarla yaklaşık 50 bin kişinin sağlık sorunu ile ilgilendiklerini ifade ederek, şunları söyledi: ''125 yataklı Devlet Hastanesinin yatak kapasitesini artırmak ve daha sağlıklı hizmet verilmesi yolunda ilk adım, Tosya kökenli, ülkemizin moda ve hazır giyim sektörünün önde gelen isimleri Boyner Ailesi tarafından atıldı.

Necmettin ve Hulki Boyner kardeşler, Tosya Devlet Hastanesi bahçesinde bulunan alana 500 metrekarelik zemin üzerine hastane inşaatı için 350 bin YTL harcama yaparak 4 katlı inşaatın kaba bölümünü yaptırdılar. Hastanemize daha önce ambulans bağışlamış ve birçok katkıları olmuştu. Tosya Devlet Hastanesi, Tosya ilçemizle birlikte İskilip, Kargı, Ilgaz ve Bayat'taki hastalara da hizmet veriyor.''

ajanslar
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2007 Pazartesi 13:21:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?