19
Mayıs
2024
Pazar
SAĞLIK

'Bu hekim sayısıyla sağlık olmaz'

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, mevcut hekim sayısıyla Türkiye'nin 10-20 sene sonra büyük bir sağlık probleminin içine düşeceğini belirterek, "Bunun müsebbipleri de hekim sayısının artırılmasına karşı duranlar olacaktır" dedi.

İstanbul'daki hastanelerde 10 gün süren incelemelerini ve değerlendirme toplantılarını tamamlayan Akdağ, çalışmalarının sonuçlarını açıkladı.

Sağlık konusunda öğretim elemanı sayısı bakımından bir sıkıntı olmadığını dile getiren Akdağ, "Herhangi bir üniversitemiz 'ben yeni tıp fakültesi açacağım, hastanemiz yok' diye bana gelsin, ben istediği hastaneyi devretmeye hazırım" dedi.

112 merkezlerinin vakaya ulaşma süresini 9 dakikaya indirdiklerini belirten Akdağ, "Hep sağlık çalışanlarını suçlama eğilimindeyiz. Ama İstanbul'da trafik problemini yenemediğimiz müddetçe arzuladığımız noktaya gelemeyiz" diye konuştu.

Akdağ, yürürlüğe girecek Sosyal Güvenlik Yasasıyla özel hastanelerin kamuya hizmet verirken ne şekilde ödeme alabileceklerinin belirlendiğini kaydederek, "Bu düzenlemeyle sağlık hizmetinden fark alınması söz konusu değil. Sadece otelcilik hizmetinden, o da kısıtlı bir fark alınabilecek. Vatandaşlara önerim, sizden fark isteyen kuruluştan hizmet almayın" dedi.

Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yaşanan elektrik kesintisine ilişkin soruya karşılık Akdağ, şunları kaydetti:

"Şişli Etfal yeri itibariyle hizmet açısından çok sıkıştığımız bir alan. Dolayısıyla Seyrantepe'deki kampüsü gerçekleştirmek üzere bir an önce çalışmaları hızlandıracağız. Şişli Etfal'i de oradan kaldırıp, Seyrantepe'ye taşıyacağız."



aa
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2006 Cuma 15:56:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ömer ÇETİN IP: 88.246.103.xxx Tarih : 28.07.2006 18:50:06
Saglam kafa saglam vucutta bulunur. Insan icki, sigara vs.. kotu aliskanliklardan uzak durmali ve spor yapmali. Ulkemizde boyle yasayan pek az insan var. Hemen herkesin muptela oldugu kotu bir aliskanligi var. Bu kotu aliskanliklardan kaynaklanan yada baska sebeplerden dolayi saglik sorunlari yasayan insanlar, sifa bulmak, sorunlarini cozume kavusturmak icin saglik kuruluslarina muracaat etmektedir. Her ne kadar devletimiz son zamanlarda Saglik konusunda gozle gorulur calismalar yapiyor olsada, basima geleni kisaca ozetleyim. Bir haftadir, Pazartesi gununden bu yana muayene olabilmek icin hastanede bandrol kuyrugunda sira numarasi almak icin mucadele veriyorum. Cunku sabahin erken saatlerinde sira doldu diyerek geri gonderiyorlar. Ancak bugun alabildim ve muayene olma sansini yakaladim. Ultrason cekilmesi gerektigi soylendi ve bi evrak verildi elime. Ultarason icin muracat ettim 7 Aralik 2006 tarihine gun verdiler. Ben daha ne soyleyim efendim. Allah hic kimseyi hastane kapilarina dusurmesin. Hal boyle iken birde onumuzdeki 10-20 yil hekimsizlikten dolayi saglik sorunu yasarsak, gelecekte sagligini yitirmis insanlar oluruz. Yetkililer bunun onlemini bir zahmet alirlarsa memnun olurum.