22
Mayıs
2024
Çarşamba
SAĞLIK

Bu kozmetikleri yutacaksınız

Cildinizin taze, diri, sağlıklı ve güzel olması için pek çok kozmetik ürününe başvuruyorsunuz. Güzellik hapları bunlardan farklı, onları sürmek yerine yutacaksınız. Etkileri ise çok daha kalıcı ve güçlü


TENİNİZİN güzelliği için birçok işlem yapıyorsunuz, cildinizi temizliyor, nemlendiriyor, besliyorsunuz. Farklı cilt sorunları için farklı ürünlere başvuruyorsunuz. Bunların sonuçlarını da görüyorsunuz; hele düzenli olarak yaptığınızda. Ama şunu unutmamakta fayda var; bütün bunlar cildinizin ancak üst tabakasına etki eden işlemler. Oysa cilt birden fazla katmandan oluşuyor ve alt katmanlara yani bilimsel adıyla dermis’e etki etmek için içerden müdahalede bulunmanız gerekir.

NEMLENDİRİYOR

İşte güzellik hapları cildinizin alt tabakalarının sağlıklı olması için gerekli maddeleri sağlıyor. Bu sayede cildinizin üst tabakası da daha sağlıklı hale geliyor ve görünümü canlı, diri ve taze oluyor. Piyasada birçok güzellik tableti var. Bunların dünyadaki ilki olan Imedeen, uzun zamandır Türkiye piyasasında da bulunuyor.

Estime, cildi nemlendirme özelliğinin yanı sıra zararlı güneş ışınlarına karşı koruma da sağlıyor. Cilt lekelerinin ve daha önemlisi cilt kanserinin baş sebebinin güneş ışınları olduğu düşünülürse bunun önemi daha iyi anlaşılır. Güneşin zararlı ışınları her dönemde cildimize etki ediyor ama yaz aylarında daha açık giyindiğimiz, denize ya da havuza girdiğimiz için güneş ışınlarına daha fazla maruz kalıyoruz. Bu dönemde Estime’nin kullanılması çok faydalı. Ancak bu hapı kullanıyoruz diye güneş koruma kreminden vazgeçmememiz gerektiğini de hatırlatalım.

Inneov, sadece cildi nemlendirmek değil sıkılaştırmak konusunda da çok iddialı bir ürün. Ünlü kozmetik firması L’Oreal ile Nestle’nin işbirliğiyle üretilen bu tablette likopen, C vitamini ve soya isoflonları var. Likopen, hasar görmüş hücreleri onaran, cildi sıkılaştıran bir anti-oksidan. C vitaminin de cildin sıkılaşması üzerinde etkili olduğu biliniyor. Soya ise doğal östrojen yani kadınlık hormonu içerdiği için özellikle menopoz ve menopoz öncesi dönemde hormon eksilmesinden kaynaklanan cilt sorunları üzerinde etkili. O yüzden Inneov özellikle 30 yaşın üzerindeki kadınlara öneriliyor.

Evelle’de, başta biotin, C ve E vitaminleri başta olmak üzere cilde yararlı olan birçok vitamin ve mineral içeriyor. Bu ürünün düzenli kullanılması sadece cildin nemlenmesini ve esneklik kazanmasını değil, aynı zamanda cildinize süreceğiniz kremlerin daha iyi emilmesini de sağlıyor.

Sizin için en uygun olan güzellik tabletini eczacınıza danışarak ve bütçenize göre seçebilirsiniz.

DÜZENLİ KULLANIN

Ancak bunları kullanırken dikkat etmeniz gereken birkaç nokta var; her şeyden önce bunlar diğer kozmetiklerin yerini tutamaz. Bu hapları kullanıyorsunuz diye nemlendirici ya da güneşten koruyucu bir ürün kullanmaktan ve cildinizi temizleyip toniklemekten sakın vazgeçmeyin. Ayrıca belli bir sonuç elde etmek için bu tabletleri düzenli olarak ve en az üç ay süreyle kullanmanız gerekiyor. Ama tabii tavsiye edilen, bu gıda takviyelerini ömür boyu hiç aksatmadan beslenmenizin bir parçası haline getirmeniz.


SABUNDAN GELEN TAZELİK


DuŞ jelleri ve sıvı sabunlar bize gerçek kalıp sabunu unutturdu ama banyo ve el temizliğinde doğal sabunlar hala çok başarılı. Otacı’nın çeşitli doğal otlarla yapılmış sabunlarının yanı sıra Rebul’un geleneksel lavanta kokusunu taşıyan sabunu da çok hoş. Rebul’un Lavender SPA serisinde, bu sabunun yanı sıra duş jeli, vücut-masaj yağı, kolonya ve mum da var.


YAŞLANMAYIN OLGUNLAŞIN


Güzellik tabletlerinin öncüsü Imedeen, Türkiye’de de ilk piyasaya çıkan ürün oldu. Formülünü Kuzey Denizi’nde yaşayan bir balıktan alan biomarine kompleksten üretilen Imedeen’in içeriğinde bilinen en güçlü antioksidanlardan üzüm çekirdeği ekstresi ve kolay emilen bir tür likopen var. Imedeen, dış etkenler ve doğal yaşlanma ile meydana gelen kırışıklık, lekeler, kuruluk ve ince çizgiler gibi belirtileri en aza indiriyor. Ayrıca cildinin su tutma özelliğini arttırıyor ve güneşin zararlı ışınlarından korunmasını kolaylaştırıyor. Imedeen, ayrıca iki tabletin düzenli olarak kullanılması halinde 3-6 ay arasında bir sürede sadece yüzde değil, bedeninizin her noktasında daha güzel ve sağlıklı bir ten vaat ediyor Etkileri ise çok daha kalıcı ve güçlü


Star Cumartesi
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2007 Pazar 15:10:51
Güncelleme :25 Şubat 2007 Pazar 15:18:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?