20
Mayıs
2024
Pazertesi
SAĞLIK

Buse karaciğer bekliyor

Buse, İstanbul’da yaşayan 24 yaşındaki Zeynep ve 28 yaşındaki Kenan Apaydın çiftinin ikinci bebeği olarak sekiz ay önce dünyaya geldi. Üç buçuk aylıkken rahatsızlanan Buse’nin hastalığının karaciğer yetmezliği olduğu anlaşıldı. Anne ve baba parça karaciğer nakli için gönüllü oldu, ancak dokuları uymadı.

İZMİR’de önce Ege Üniversitesi Hastanesi’nde bir süre kalan, dokular uymadığı için organ naklinin gerçekleşemeyeceği söylenip taburcu edilince son 10 gündür Bornova’daki Hasta Çocuk Evi’nde bulunan Apaydın çiftinden, bu pazartesi gününe kadar kaldıkları odayı boşaltmaları istendi.

Gidecek yerleri olmadığını, varlarını yoklarını harcadılarını söyleyen baba Kenan Apaydın, çaresiz. Yeşil kartlı olduklarını, ancak her ilacın karşılanmadığını söyleyen Kenan Apaydın, "En son ilaç çalmak için eşimin alyansını 55 YTL’ye sattık. 100 YTL’lik ilaca paramız yetmedi. Biz de o parayla mamasını, bezini aldık. Hasta Çocuk Evi’nden de ayrılmamız istendi, nereye gideceğiz bilmiyoruz. Diğer kızımız 3.5 yaşındaki Sudenaz’ı, Giresun’da babamın yanına bıraktım" dedi.

Aile çaresiz

Kızı Buse’nin yaşamasının kadavradan karaciğer nakline bağlı olduğunu söyleyen Kenan Apaydın, "Doktorlar bize karaciğer nakli olursa yüzde 90 ümit verdiler. İstanbul’a dönüp organ bulununcaya kadar ayakta tedaviye devam etmemizi istediler. Ancak gidecek yerimiz yok, kızımın hastalığı nedeniyle çalışamıyorum, çaresiz kaldık" diye konuştu.

Anne Zeynep Apaydın da acısına rağmen yüzünden gülümsemesi eksik olmayan Buse’nin maması bitince yenisi alamadığını ve şekerli su içirerek ağlamasını susturmaya çalıştığını söyleyerek, "Ne olur bizi sokağa atmasınlar. Çocuğumun kurtulması için bunu yapsınlar" dedi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2008 Pazartesi 19:16:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?