29
Mayıs
2024
Çarşamba
SAĞLIK

Canlı yayında göz ameliyatı!

Burdur'un Bucak ilçesinin faaliyet gösteren Lider Hastanesi, göz ameliyatını hasta yakınlarına canlı olarak izlettiriyor.

Bucak Lider Hastanesi, Türkiye'de sadece Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) uygulanan sistemle göz ameliyatını hasta yakınlarına canlı olarak izlettirdi.

Katarakt ameliyatı olan Ahmet Dolma'ya yapılan operasyon, bekleme odasına kurulan bir ekranla hasta yakınlarına saniye saniye aktarıldı. Ameliyat sonrasında da yapılan çekimlerin kaydedildiği DVD, Dolma'ya hediye edildi.

Ameliyatı gerçekleştiren Op. Dr. Ferşat Muhacir, "Hastalarımız yaptığımız ameliyatlar sonrası mutlu ayrılıyorlardı. Ancak ameliyatta neler olduğunu merak ediyorlardı. Biz de Türkiye'de sadece GATA'da uygulanan sistemi uygulamaya geçirdik. İki adet kamerayla ameliyatı canlı olarak hasta yakınlarına izletiyoruz. Bu kendimize olan güvenin eseridir. Mutfağımızı hasta ve yakınlarımıza açtık. Bunu ancak çok iyi ve kendine güvenen cerrahlar yapabilir. Merak eden hastalarımıza ameliyat sonrası DVD'yi hediye ediyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2008 Cumartesi 15:09:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?