16
Mayıs
2024
Perşembe
SAĞLIK

CHP yemek yasağını sordu

CHP’li Soysal, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün devlete ait ilköğretim okullarında öğle yemeğinin yasaklanmasını TBMM’ye taşıdı; Milli Eğitim Bakanı’na “Öğretmen, doktor ve diyetisyenlerin görüşü alındı mı” diye sordu.



CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünce 19 Ekim 2007 tarihinde devlet okullarına bir yazı gönderildiğini ve ilköğretim okulu dışındaki okullarda öğle yemeğinin verilmesinin yasaklandığı belirterek, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’e, “Bu yasak kararı alınırken; öğretmenlerin, doktorların ve diyetisyenlerin görüşü alınmış mıdır?” diye sordu.


Soysal, Bakan Çelik’in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, yasağa uymayanlar hakkında yasal işlemler yapılacağının bildirildiğini anımsatarak, bu kararın çocukları kantinlere ve seyyar satıcılara yönlendirip yönlendirmeyeceğini öğrenmek istedi.

“Dışarda satılan ve pek çoğu sağlıksız ve hijyen kurallarına uymadan üretilen gıdaların çocukları zehirleme riski yok mudur?” diye soran CHP’li Soysal, önergesinde şu soruları yönetti:

“Bu kararı alırken, yeni uygulamanın sağlıksız beslenme, obezite ve bulaşıcı hastalıklar gibi önemli riskleri de beraberinde getirebileceği düşünülmüş müdür? Tüm gün okula giden çocuklara sağlıklı beslenme olanağı sunan öğle yemeği uygulamasını ikame edebilecek, çocukların beden ve zihin gelişimine uygun bir yöntem var mıdır? Varsa uygulamaya konulması düşünülmekte midir?”

SEVİYE BELİRLEME SINAVI SORUSU
Çetin Soysal, Milli Eğitim Bakanı Çelik’in cevaplandırması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu bir diğer soru önergesinde ise orta öğretime geçiş sisteminde yapılan değişiklikleri gündeme getirdi.

Bakan Çelik’in 26 Ekimde düzenlediği basın toplantısında, “OKS’nin kaldırıldığı yerine 6-7-8. sınıflar için seviye belirleme sınavının getirildiğini” açıklandığını anımsatan CHP İstanbul Milletvekili Soysal, önergesinde şu şunları yöneltti:

“Sübjektif değerlendirmenin etkisinin azaltılması ve haksız rekabete yol açacak bir not yükseltilmesinin ya da düşürülmesinin engellenmesi için nasıl bir denetim mekanizması oluşturulacaktır? Davranış puanının hesaplanmasında da öznel değerlendirmelerin ön plana çıkması için nasıl bir yol izlenecektir? Yeni sistemde yabancı dil sorularının sorulacak olması sınavlarda yeni bir fırsat eşitsizliğine olmayacak mıdır? Yeni düzenleme yabancı dil ile eğitim veren özel okulların lehine, öğretmen sıkıntısı yaşayan devlet okullarının aleyhine olmayacak mıdır?”

aa
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2007 Perşembe 14:49:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?