22
Mayıs
2024
Çarşamba
SAĞLIK

Çin balı tehlikeli

Ordu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Arslan, hiçbir besin değeri olmayan ve insan sağlığını tehlikeye sokan Çin balını, günü birlik çıkarlar için Türkiye'ye getirip ülke ekonomisini büyük zararlara sokanların vatan haini olduğunu savundu.


Ordu'nun bal ithalatında önemli noktada olduğunu belirten Mustafa Arslan, son dönemde insan sağlığını tehdit eden ürünleriyle birçok ülke tarafından ambargo uygulanan Çin'den bal ithal edilmesinin anlaşılmaz olduğunu söyledi.

Çin'den bal ithal edilmesini savunanların 'vatan haini' olduğunu ileri süren Arslan, "Çin'den bal ithali bölgemizde fındıktan sonra büyük bir gelir kaynağı durumundaki bal sektörüne büyük darbe vuracaktır. Ayrıcageçimini sadece baldan sağlayan vatandaşlarımıza yapılan en büyük haksızlık olur. Çin balının ithali durumunda zor şartlar altında kaliteli bal üreten vatandaşımız üretimlerini durduracaktır. Böylece işsizler ordusuna yeni sayılar eklenip ülke ekonomisi büyük zarar görecek" dedi.

Arslan, vatandaşların Çin balına rağbet etmemesini de isteyerek, "Vatandaşlarımızın hiçbir besin değeri olmayan ve insan sağlığını tehlikeye sokan Çin ballarını tüketmesi son derece yanlıştır" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2007 Çarşamba 17:21:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?