19
Mayıs
2024
Pazar
SAĞLIK

Çin’de prezervatif dağıtımı engellendi

AIDS’le mücadele için Çin’deki üniversitelerde bedava prezervatifin dağıtıldığı bir kampanyaya, Pekin’deki iki üniversite onay vermedi.

Üniversitelerden gelen bu tepki, Çin’de bürokrasi ve geleneksel tabuların AIDS’le mücadeleyi nasıl engellediğine bir işaret olarak yorumlandı.

Pekin ve Tsing Hua üniversitelerinin yöneticileri kampanyanın kabul edilemez olduğunu belirterek, dağıtımı engelledi.

Xinhua haber ajansı, bir okul yetkilisinin öğrencilerin evlilik dışı cinsel ilişkiye girmemeleri konusunda yönlendirilmelerine vurgu yapılması gerektiği şeklindeki sözlerine yer verdi.

Ülkedeki diğer üniversiteler prezervatif dağıtımına karşı çıkmadı.

Ancak bu iki üniversiteden gelen tepki, ülkedeki en özgür düşünen kurumlarda dahi muhafazakar bakış açısının ne kadar güçlü olduğunu gösterdi.

Sonuç olarak, Çin’de AIDS bilinci hala çok zayıf.

Yapılan bir kamuoyu yoklamasında, halkın yüzde 40’ı kendilerini hastalıktan korumak için izlemeleri gereken tek bir yöntemi bile belirtemedi.

Herşeye rağmen, ülkede sessiz bir cinsel devrimin harekete geçtiği gözlemleniyor.

Prezervatif üreticisi Durex’in yayımladığı bir araştırma, Çinlilerin dünyanın diğer tüm halklarından daha fazla cinsel partnere sahip olduklarını iddia ediyor.

Araştırmaya göre, her bir Çinlinin 19 cinsel partneri var.

Çin’de Dünya Aids Günü öncesinde, hastalıkla mücadele için yapılması gerekenleri anlatmayı hedefleyen bir dizi faaliyet düzenlenmesi planlanmıştı.


BBC TÜRKÇE
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2004 Çarşamba 18:36:51
Güncelleme :24 Kasım 2004 Çarşamba 18:39:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?