17
Mayıs
2024
Cuma
SAĞLIK

Çocuk gelişiminde en büyük gıda: Sevgi

Aydın Anadolu Meslek ve Kız Meslek Lisesi Çocuk Gelişimi Bölümü Başkanı Şengül Kızılırmak, ülkemizde çocuk bakımının sadece anneye ait bir sorumluluk gibi algılandığını ve bunun son derece yanlış olduğunu belirtti.

Bütün okullarda bayan-erkek ayrımı yapılmaksızın tüm öğrencilere çocuk bakımı ve çocuk gelişimi konusunda eğitim verilmesi gerektiğini söyleyen Şengül Kızılırmak, ailelerde yaşanan kuşak çatışmasının eğitimsizlikten kaynaklandığını kaydetti.

 Geleneksel yapıya sahip ailelerde çocukların, babalarından aşırı derecede korkarak ve korkutularak büyütüldüğünü ifade eden Kızılırmak, "Bir yuva kurulmadan önce eşler mutlaka ’ideal anne-baba nasıl olur’ eğitimini almalı. Bunun en basit yolu okullarda ’çocuk gelişimi ve eğitimi’ dersinin zorunlu ders olarak verilmesinden geçer. Bir çocuğun sağlıklı ve topluma faydalı birey olarak yetişebilmesi için, döllenmesinden yetişkin oluncaya kadar dikkat edilmesi gereken birçok husus var. Çocuğun bakımı ve yetişmesi, anne kadar babayı da ilgilendiren önemli bir konudur. Sadece maddi olanaklarla iyi çocuk yetiştirilemeyeceğini herkes bilmeli. Anne ve babasının sevgi ve ilgisini hissetmeyen hiçbir çocuğu pahalı oyuncaklarla mutlu edemezsiniz" dedi.

Kızılırmak, "Çocuk gelişiminde en büyük gıda sevgidir. Özellikle babalar şımarır endişesiyle çocuklarını sevmekten çekinmesinler" diye konuştu.

aydın
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2004 Cumartesi 15:33:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?