19
Mayıs
2024
Pazar
SAĞLIK

Çocuk şakası komadan çıkardı

İngiltere’de geçirdiği trafik kazası sonrasında iki yıldır komada olan bir kadın iki çocuğunun yatağı başında yaptığı şakaya kahkahalarla gülerek yaşama döndü.

Artık konuşamaz denmişti

Gloucester Kenti’nde yaşayan Andrea Brushneen (31) 2004’te geçirdiği trafik kazası sonrasında komaya girdi. Kaldırıldığı hastanenin yoğun bakım servisine yatırılan hasta için doktorlar ’Bir daha konuşamaz’ dediler. Geçen yıl bir nöroloji merkezine nakledilen genç kadın, dört ay önce, arada sırada göz kırpıp gülümsemeye başladı. Bundan umutlanan kızı Shaunagh (11) ve oğlu Mark (7) sürekli şakalar yaparak annelerini güldürmeye çalıştılar.

Çocukça bir şaka güldürdü

Bir süre önce Mark, yine bir şaka yapınca, ağır komada olan annesi kahkahalar atarak uyandı. Çocukların bir daha annelerinin sesini hiç duyamayacaklarını düşündüklerini söyleyen baba Brushneen, 2 yıldır eşinin ilk defa sesini duyduğunu söyledi ve "Mark’ın şakası çocukça bir şeydi. Birden mucizevi bir şekilde eşim kahkaha attı" dedi. Evin bir odasını 75 bin sterlin harcayarak küçük bir kliniğe çeviren aile, annenin tedavisini evde sürdürüyor.




aa
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2006 Çarşamba 17:53:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?