19
Mayıs
2024
Pazar
SAĞLIK

Çocuklar sigarasız bir İstanbul çizdi

Dünya Sigarasızlık Günü’nde İstanbullu öğrenciler, sigarasız İstanbul hayallerini sergiledikleri karikatür ve resimleriyle ödül aldı. 

Kendilerini ‘Duman Avcıları’ ilan eden öğrenciler büyüklerinin kendilerine iyi örnek olmaları gerektiğini söylediler. 

Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi’nde İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İ.B.B.) Sağlık ve Hıfzıssıha Müdürlüğü tarafından Dünya Sigarasızlık Günü nedeniyle toplantı düzenlendi. 

İlk ve orta dereceli okullar arasında düzenlenen “Sigaranın Zararları” konulu Duvar Gazetesi ve Karikatür Yarışması’nda dereceye girenlere ödülleri verildi. 

Yarışmaya “ Duvar Gazetesi” alanında 105 İlköğretim Okulu 250 eserle katılırken, karikatür alanında 245 lise öğrencisi 345 eserle katıldı. 

Öğrencilerin sigarasız bir İstanbul’u anlattıkları duvar gazetelerinde, birinci Özel Levon Vartuhyan Ermeni İlköğretim Okulu olurken, karikatür dalında ise Kağıthane Lisesi öğrencisi Belma Kurum birinci oldu. 

Çok sayıda öğrenci ve öğretmenlerin yer aldığı toplantıda İ.B.B Genel Sekreter Yardımcısı Mesut Pektaş, Kağıthane Belediye Başkanı Dr. Fazlı Kılıç ve İ.B.B. Sağlık Daire Başkanı Dr. Saime Batırel de katıldı. 
Mehmet Karademir - İÜHA
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2006 Çarşamba 22:28:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?