19
Mayıs
2024
Pazar
SAĞLIK

Çocukların sağlık giderlerini devlet karşılayacak

Ankara - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, Genel Sağlık Sigortası ile 18 yaşından küçük çocukların sağlık giderlerinin, anne ve babasının koruması altında olup olmadıklarına bakılmaksızın devlet tarafından karşılanacağını bildirdi.

Başesgioğlu, "Özürlü İstihdamına Yönelik Kaynak Kullanımında Verimliliğin Artırılması" adlı seminere gelişinde, gazetecilerin sorularını yanıtlarken, Genel Sağlık Sigortası kapsamında 18 yaşından küçük çocukların sağlık giderlerinin, anne ve babasının korumasında olup olmadığına bakılmaksızın devlet tarafından karşılanacağını vurgulayarak, buna koruyucu hekimlik giderlerinin de dahil olduğunu kaydetti.

Başesgioğlu, sosyal güvenlik reformu çerçevesinde emekliliğe ilişkin bir soruyu yanıtlarken de vatandaşların ne kadar çalışmışsa o kadar emekli aylığı almalarının hedeflendiğini belirtti.

Kişinin memur, işçi veya Bağ-Kur’lu olup olmamasının emeklilikte farklılık yaratmamasını amaçladıklarını kaydeden Başesgioğlu, ayrıca, Türkiye’de sosyal güvenlik sisteminin birçok eksikleri bulunduğunu belirtti.

Başesgioğlu, 2005 yılında sosyal güvenlik kuruluşlarına Hazine’den 22 katrilyon lira aktarılmasının öngörüldüğünü belirterek, bu 22 katrilyon liradan sadece belli konumda olanların yararlanabileceklerini söyledi.

AA
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2004 Çarşamba 14:41:33
Güncelleme :1 Aralık 2004 Çarşamba 14:45:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?