22
Mayıs
2024
Çarşamba
SAĞLIK

ÇOMÜ Su Ürünleri Fakültesi hap üretti

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Su Ürünleri Fakültesi'nde, tatlı su yosunları üzerinde yapılan uzun süreli çalışmalar sonunda vücut direncini artıran yosun hapı üretilerek satışa sunuldu. 

Yosun hapı (Spirulina) ile ilgili açıklamalarda bulunan ÇOMÜ Su Ürünler Fakültesi yetkilileri, üniversitede yaptıkları uzun süreli çalışmalar sonunda tatlı su yosunlarından vücut direncini arttıran yosun hapını (Spirulina) üretmeye başardıklarını belirterek, "Doğal bitkisel besin desteği olarak da bilinen spirulina doğadaki en yüksek bitkisel protein sahip. Et ve süt ürünlerinden üretilen proteinlerin tersine düşük yağlı, düşük kalorili ve kolesterolsüz bir protein kaynağı olan bu yosun hapı aynı zamanda mükemmel bir B vitaminleri kompleksine de sahip. Ayrıca doğadaki en zengin organik demir içeriğine de sahip olan bu ürünün E vitamini kaynağı olduğunu da söyleyebiliriz" dedi. 

Yosun hapının daha sağlıklı cilt ve saç bakımında kullanılabileceğini de ifade eden yetkililer, "Özellikle vejeteryanlar için önemli olan B-12 vitaminini bakımından zengin olan bu ürün o kişilerin sağlıkları açısından da önemli. Spirulinada bulunan glikopilitlerin AIDS virüsüne karşı da etkili olduğu düşünülüyor. İnsanda tokluk hissi uyandıran bu ürün kolesterol içermemesi ve düşük miktarda yağ ihtiva etmesi sayesinde zayıflama amaçlı da kullanılabiliyor. 

İçerdiği bütün maddeler sebebiyle insana enerji veren yosun hapları bağışıklık sistemini de güçlendiriyor" diye bilgi verdi. Çanakkale'de üniversiteye ait satış bürosunda 20 YTL'den satılan ürünün eczanelerde de 25 YTL'ye satıldığı açıklandı.
iha
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2007 Cumartesi 15:39:55
Güncelleme :20 Mayıs 2007 Pazar 10:00:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?