27
Mayıs
2024
Pazertesi
SAĞLIK

Denizli'de köye kuduz karantinası

Denizli'nin Honaz İlçesi'ne bağlı Gürlek köyünde bir köpek ve bir dananın kuduzdan ölmesi üzerine köy karantinaya alındı. 

Edinilen bilgiye göre, Honaz İlçesi'ne bağlı 300 hanelik Gürlek köyünde bir köpek ve bir dananın ölmesi üzerine yapılan incelemede hayvanların ölüm sebebinin kuduz olduğunun ortaya çıkması üzerine köy karantinaya alındı.

 6 yaşındaki M.K. adlı çocuğu ısıran köpeğin 10 gün sonra, bir süre sonra da köydeki bir dananın ölmesi üzerine kuduz ihtimaline karşı araştırma yapılmaya başlandı. 

Ölen danada yapılan incelemede, kuduz mikrobuna rastlanması üzerine incelemeler arttırılırken, 16 kişiye de Kocabaş Sağlık Ocağı'nda kuduz tehlikesi nedeniyle aşı yaptırıldı. Sağlık durumları iyi olduğu öğrenilen şahısların Denizli Devlet Hastanesi İntaniye Servisi'nde tedavilerinin sürdürüldüğü bildirildi. 

Köye, küçük ve büyükbaş hayvanların giriş ve çıkışlarının yasaklandığını söyleyen Gürlek köyü muhtarı Ahmet Sert, "Köyümüzde görülen kuduz vakası nedeniyle 16 kişiye kuduz aşısı vuruldu. Ölen köpeğin ısırdığı 6 yaşında bir de çocuk var. Onun tedavisi sürüyor" dedi. 

Öte yandan, Honaz Sağlık Komisyonu'nun toplandığı ve gerekli önlemleri alarak, şu anda korkulacak bir durum olmadığı, ancak köye 3 ay boyunca küçükbaş hayvan, 6 ay boyunca da büyükbaş hayvan giriş çıkışı olmayacağı belirtildi. Ayrıca köyde tüm başıboş köpekler itlaf edileceği bildirilirken, köydeki 134 büyükbaş ve 274 küçükbaş ile sahipli 29 köpeğe aşı yapıldığı öğrenildi.
.
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2006 Pazartesi 18:30:42
Güncelleme :27 Haziran 2006 Salı 00:39:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?