22
Mayıs
2024
Çarşamba
SAĞLIK

Devlet AIDS'li anne-kız için rapor bekliyor

İzmir İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğünün, İzmir'de HIV taşıyıcısı oldukları tespit edilen anne ve 10 yaşındaki kızı için düzenlenecek ayrıntılı sağlık raporundan sonra çalışma yapacağı bildirildi.

İzmir İl Sosyal Hizmetler Müdürü Zekeriya Ertaş, yaptığı açıklamada, doğumu sırasında annesinden HIV virüsü kapan 10 yaşındaki S.Ş. ve anne P.Ş. ile ilgili, hazırlanacak sağlık raporuna göre hareket edeceklerini bildirdi.

Anne ile kızının durumu hakkında dün bazı kurum temsilcileriyle toplantı yaptıklarını belirten Ertaş, “Sağlık İl Müdürlüğünün, anneyle kızı için vereceği ayrıntılı sağlık raporuna göre gereğini yapacağız. Rapor gelmeden alternatifler üzerinde bir yorum yapamıyoruz” diye konuştu.

Anneyle kıza ev tutarak, ihtiyaçlarının karşılanması gibi bir alternatifin de söz konusu olabileceğini kaydeden Ertaş, ihmal ve istismarın da önüne geçebilecek çalışma yapmak istediklerini ifade etti.

İHBAR EDİLMİŞTİ

Buca'daki bir ilköğretim okulunun yöneticileri, okullarında eğitim gören kız öğrenci S.Ş'nin HIV pozitif olması ve bakımının sağlanamaması nedeniyle konuyu Milli Eğitim İl Müdürlüğü aracılığıyla üst makamlara bildirmiş, durumun Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve İzmir Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesine bildirilmesi üzerine, HIV virüsü taşıdığı ve para karşılığı erkeklerle ilişkiye girerek geçimini sağladığı iddia edilen anne P.Ş'nin ifadesine başvurulmuştu. 

İfadenin alınmasının ardından S.Ş, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve polisler tarafından annesinden “koruma” amaçlı alınarak, tetkiklerinin yapılması için Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesine yatırılmıştı. 

S.Ş'nin rahatsızlığı, HIV virüsü taşıyan annesinden doğum sırasında kaptığı, yine aynı virüsü taşıyan babasının ise 2003 yılında İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde AIDS'ten öldüğü öğrenildi.


a.a
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2007 Salı 14:40:00
Güncelleme :16 Ocak 2007 Salı 14:53:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?