16
Mayıs
2024
Perşembe
SAĞLIK

Devlet hastanesine özel hastane konforu

Zonguldak Devlet Hastanesinde, yaklaşık 10 milyon YTL tutarındaki örnek proje doğrultusunda koğuş sistemi kaldırılarak içerisinde televizyonu, tuvaleti ve banyosu bulunan tek ve iki kişilik hasta odaları yapılacak.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, 300 yatak kapasiteli hastanede, uygulanan örnek projeyle 4 ve 6 kişilik hasta odaları, tek ve iki kişilik çağdaş standartlara getirilerek, hastanın konforuna yönelik düzenlemeler gerçekleştirilecek. Hastane ortamının hastaların moralini bozmaması için özellikle serum ve ilaçları kapalı dolaplarda tutularak, vatandaşların yaşadıkları huzursuzluğun en aza indirilmesi planlanan projeyle polikliniklerde de tadilatlar yapılacak.

Hekimlerin dinlenme ve soyunma odaları polikliniklerdeki muayenehaneleriyle birleştirilerek hastaların doktorlara daha kolay ulaşımının sağlanması hedeflenen proje doğrultusunda, 300 metre karelik Acil Servis alanı 1200 metrekareye çıkartılarak her türlü tedavi anında yapılabilecek. Hastane Başhekimi Abdullah Bircan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uygulamanın Türkiye'de ilk kez kendi hastanelerinde gerçekleştirileceğini, projedeki bazı değişikliklerin ardından bir yılda düzenlemenin hayata geçirileceğini söyledi.

Mevcut 300 yatak sayısının tek ve 2 kişilik odalara geçilmesiyle 220'ye düşeceğini anlatan Bircan, şöyle konuştu: “Koğuş sistemi iptal edilecek hastanemizin özel sağlık kuruluşlarından farkı kalmayacak. Şu anda çalışmanın projesi tamamlandı. Ancak, bazı düzenlemelerin ardından 3 aya kadar yapım ihalesine çıkılması planlanıyor. Yaklaşık 1 yıla kadar daha modern hastane haline gelmeyi hedefliyoruz. Şu anda 17 özel odamız var. Ancak, burada kalan vatandaşlarımız 55 YTL fark ödüyorlar. Bütün odalarımız özel oda haline geldiğinde artık bu ücret alınmayacak. Ev gibi olacak hastanemizde, moralleri yüksek tutmak için ilaçlar ve serum şişeleri de hastaların göremeyecekleri yerlere konulacak. Örnek devlet hastanesi olacağız.”

HASTA DOKTOR ARAMAYACAK

Mevcut uygulamada poliklinikte hastası olmayan doktorun odasına gittiğini anlatan Bircan, şöyle dedi:“Hasta geldiği zaman hekimi odasına gidip çağırması gerekebiliyordu. Yapılacak düzenlemeyle her doktorun odası muayenehaneyle aynı yerde olacak. Böylece, vatandaşlarımız hekimlerimize istedikleri zaman kolaylıkla ulaşabilecekler. Günde 1500 hastaya hizmet veren hastanemizin Acil Servisi de uluslararası standartlara ulaştırılacak. Yaklaşık 10 milyon YTL'lik projeyle hastanemizin vizyonu tamamen değişecek.

AA
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2007 Salı 10:59:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?