19
Mayıs
2024
Pazar
SAĞLIK

Diş kontrolü hayatını kurtardı

Dişçiye gitti, hayatı kurtuldu

Rutin kontrol için diş doktoruna giden 15 yaşındaki kızın hayatı bu sayede kurtuldu
İngiltere'de rutin kontrol için diş doktoruna giden 15 yaşındaki Anna Campbell'ın hayatı bu sayede kurtuldu.

Dişlerinin düzelmesi için ortodonti tedavisi gören ve bu tedavi kapsamında bazı dişlerini çektirmesi gereken Anna, diş doktoruna gitti.

Diş doktoru rutin test sonucunda Anna'nın kan basıncının inanılmaz derecede yüksek olduğunu farkedince gözlerine inanamadı. Testlerde Anna'nın her an bir kalp krizi geçirebileceği ya da kan pıhtılaşması sonucu hayatını kaybedebileceği ortaya çıktı.

Anna'nın derhal elektrokardiyografisine bakıldı. Doktorlar ,normalde 14 milimetre genişliğinde olan ve vücudun en önemli damarı olan aortun Anna'da sadece 2 milimetre genişliğinde olduğunu görünce şoke oldu.

"Bana söylediklerine inanamadım. Şoke olmuştum. Hasta gibi hissetmiyordum" diye o günü anlatan Anna'nın kan basıncı öylesine yüksekti ki doktorlar ayağından nabız atışını alamadı.

Derhal acile alınan Anna, açık kalp ameliyatına gerek kalmaksızın laparoskopi ile tedavi edildi. Üç aydan kısa bir süre sonra tamamen iyileşti. Anna'nın annesi Julia Campbell da, o zamana kadar Anna'da bir sağlık sorunu olduğunu farketmediklerini belirtiyor.

Doktorlar da Anna'ya 'mucize kız' adını takmışlar. Anna da mucizenin farkında: "Dişçiye gitmeseydem, bugün burada olamazdım."

 

 

Milliyet
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2009 Salı 20:42:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?