22
Mayıs
2024
Çarşamba
SAĞLIK

Diyaliz hastaları dert anlattı

Sinop Diyaliz ve Kronik Hastalıklar Yardımlaşma Derneği Başkanı Hilal Şimşek, Sinop'taki diyaliz hastalarının, makine, yatak ve doktor sıkıntıları olduğunu söyledi.

Sinop Diyaliz ve Kronik Hastalıklar Yardımlaşma Derneği tarafından Sinop Belediyesi'ne ait Yaşlılar Dinlenme Evi'nde bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Diyaliz hastalarının sorunlarının masaya yatırıldığı toplantıya Sinop Sağlık İl Müdürü Dr. Mustafa Cem Güre, Belediye Başkanı Zeki Yılmazer, Dernek Başkanı Hilal Şimşek ile derneğin yönetim kurulu üyeleri katıldı. Diyaliz hastalarının sorun ve isteklerini Sağlık İl Müdürü Dr. Mustafa Cem Güre'ye bizzat anlatan Hilal Şimşek, Sinop merkezde 51 diyaliz hastası bulunduğunu, yaz aylarında da bu rakamın katlandığını söyledi.

Hastanede diyaliz konusunda yeni bir yapılanmaya gidilmesi gerektiğini vurgulayan Şimşek, "Sayın valimiz ve sayın sağlık il müdürümüzün duyarlılığı bizleri umutlandırıyor ve sevindiriyor. Örneğin geçtiğimiz günlerde diyaliz su sisteminin arızalanması ve ikinci gün çözümlenmesi bizi sevindirdi. Ayrıca yeni arıtma cihazının ihalesinin yapıldığını ve bu ayın 26'sında faaliyete gireceğini öğrendik ve mutlu olduk. Bu duyarlılıktan hareketle kendileriyle böyle bir toplantı düzenledik. Biz öncelikle diyaliz ünitesindeki koşulların düzeltilmesini ve standartlara uygun hale getirilmesini istiyoruz. Mesela hastalarımızın yattığı yataklar standartlara hiç uygun değil. Bunların çözümünü bekliyoruz. Ayrıca ünitede doktor sıkıntısı var" dedi.

Sinop Sağlık İl Müdürü Dr. Cem Güre de diyaliz hastalarının sorunların aşılması noktasında ellerinden geleni yapacaklarını, bu konudaki çalışmaların sürdüğünü söyledi. Güre, dernek yetkililerinin duyarlılığından dolayı da kendilerine teşekkür etti.

iha
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2007 Perşembe 11:43:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
emine özcan IP: 88.224.151.xxx Tarih : 3.09.2007 23:05:16

Ben 1 yıldır diyalize giriyorum 32 yaşındayım Türkeli'n den ayancı ğa haftada 3 gün gitmekteyim.3 aydır kendi imkanlarımla dolmuşla gidiyorum.Daha öncesi özel oto ile gidiyodum.Kapıya kadar gelebiliyordum şimdi ise dolmuştan indikten sonra bir müddet yürümek zorundayım diyalizden kaynaklanan yarı baygın halimle bunlar oldukca günden güne zorlaşıyor.Biz diyaliz hastalarına servis istiyoruz, lütfen dikkate alınsın ilgili makamlara baş vuru yaptık malesef dikkate alınmıyor.Benim gibi diyer diyaliz hastalarıda mağdur durumda RİCA EDİYORUZ BİZE YARDIMCI OLUN.