22
Mayıs
2024
Çarşamba
SAĞLIK

Diyarbakır'da kuş gribi şüphesi

Diyarbakır İl Tarım Müdürü Mustafa Kayhan, köylerde başlattıkları tarama çalışmaları sırasında Silvan ilçesine bağlı Akçay köyünde bazı kanatlı hayvan ölümlerini belirlediklerini bildirdi.

Köy ve bağlı 3 mezranın karantina altına alındığını ifade eden Kayhan, ''Şu anda kuş gribi şüphesi var. Ölü hayvanlar inceleme için Elazığ'a gönderildi. 72 saat sonra tahlil sonucu belli olacak'' dedi.

Silvan Sağlık Grup Başkanlığı da köy ve mezralarda oturan vatandaşları sağlık kontrolünden geçirmek üzere, köye bir ekip gönderdi.

Batman temiz çıktı

Batman'ın Gercüş ilçesine bağlı Boğazköy'de de, kuş gribi şüphesiyle Diyarbakır'a sevkedilen üç kişinin kan tahlilinde virüse rastlanmadı.

Boğazköy'de iki gün önce rahatsızlanan ve kuş gribi şüphesiyle Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde gözlem altına alınan üç kişinin kan örnekleri, tahlil için Ankara'ya gönderilmişti.

Bu arada, Dünya Sağlık Örgütü'nden iki uzman, Batman'ın Gercüş ilçesine bağlı üç köyde incelemelerde bulundu.

İlçeye bağlı 48 köyde sağlık taramaları devam ediyor. Bu köylerde oturan 127 öğrenci, önlem amacıyla bu hafta okula gönderilmeyecek.

Türkiye'de 4 kişi ölmüştü

Türkiye'de kuş gribi nedeniyle dört kişi hayatını kaybetmişti.

Dünyada yüzlerce kişinin ölümüne yol açan kuş gribi, Türkiye'de ilk olarak 2005 yılının ekim ayında Balıkesir'in Manyas ilçesine bağlı Kızıksa beldesinde bir hindi çiftliğinde ortaya çıkmıştı.

Bölgede 21 gün süren karantinanın ardından Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, kuş gribinin tamamen bittiğini açıklamış, ancak 2006'nın ilk günlerinde gelen ölüm haberleriyle kuş gribi tekrar Türkiye'nin gündemine oturmuştu. Hastalıktan bugüne kadar Türkiye'de dört kişi yaşamını yitirdi.

İlk olarak, Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinden Van'a sevkedilen ve ölü tavuklarla temasta bulundukları belirlenen üç kardeş tedavi gördükleri YYÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde arka arkaya hayatlarını kaybetti.

Bu ölümlerin ardından 15 Ocak 2006'da Van Yüzüncü Yıl Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi gören Fatma Özcan da yaşamını yitirdi.

Bu son ölümle Türkiye'de kuş gribinden ölenlerin sayısı dörde yükseldi. Ölen kişiler ve yaşları ise şöyle:

1 Ocak: Muhammet Ali Koçyiğit (14)
5 Ocak: Fatma Koçyiğit (15)
6 Ocak: Hülya Koçyiğit (11)
15 Ocak: Fatma Özcan (12)
CnnTürk
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2007 Pazartesi 16:43:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?