23
Mayıs
2024
Perşembe
SAĞLIK

Doğubayazıt'ta 200 ishal vakası daha

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesi Kaymakamı Rauf Ulusoy, dün gece itibariyle 200 kişinin daha ishal şikayetiyle Devlet Hastanesi'ne başvurduğunu söyledi.

Ulusoy, Doğubayazıt Devlet Hastanesi'nde, 29 kişinin ishal hastalığı nedeniyle tedavi altında bulunduğunu, 2 çocuğun Iğdır Devlet Hastanesi'ne sevk edildiğini belirtti.

Dün geceden beri ishal şikayetiyle 200 kişinin daha hastaneye başvurduğunu belirten Ulusoy, şu ana kadar hayati tehlikesi olan hastanın bulunmadığını ifade etti.

Erzurum'dan bölgeye gelen uzman ekibin ilçedeki çalışmalarını sürdürdüğünü kaydeden Ulusoy, vakalardan kan örneklerinin alındığını ve test edilmesi için Iğdır Devlet Hastanesi'ne gönderildiğini vurguladı.

Ulusoy, kan örneklerinin sonuçlarının bugün belirleneceğini ve virüsün kaynağının ortaya çıkmasının ardından önlemlerin alınacağına dikkat çekti.

İlçede halkını ishale karşı bilinçlendirme çalışmalarını da sürdürdüklerini anlatan Ulusoy, vatandaşlara uyarı broşürü dağıttıklarını ve suları kaynatarak kullanmaları yönünde anonslar yaptırdıklarını ifade etti.

'ELEŞTİRİLER ART NİYETLİ'

Doğubayazıt Belediye Başkanı Mukaddes Kubilay da, test sonuçları belli olmadan, hastalığın kaynağının ilçedeki içme suyuna bağlandığını ve belediyeye karşı ön yargılı hareket edildiğini savundu.

Kubilay, ''henüz virüsün kaynağı belirlenmeden, belediyeye yapılan eleştirileri art niyetli olarak değerlendiriyorum. Birileri bunu fırsat bilip, belediye ve beni yıpratma gayretinde. Oysa şimdilik bunların bir kenara bırakılması ve ilçede bu hastalığın giderilmesi için neler yapılması gerektiği düşünülmeli. Biz sularımızı klorluyorduk. İlçedeki içme suyunu kullanmayan, devamlı pet şişelerdeki sudan içen vatandaşlarda da ishal görüldü.'" ifadesini kullandı.

Kubilay, ilçenin 12 ayrı noktasından su numunelerinin alındığını ve bunların test sonuçlarının beklendiğini söyledi.

İçme suyunda sorun yaşanması halinde, sorumlu olarak yalnızca kendilerinin gösterilemeyeceğini ifade eden Kubilay, ''ilçenin içme suyu kaynaklarından biri olan Balık Gölü'nün etrafı korumasız. Burada onlarca köy var. Biz Valiliğe, gerekli önlemlerin alınması gerektiğinibildirmiştik. Ama alınmadı'' diye konuştu. 

İSHALDEN İKİ KİŞİ ÖLDÜ 

Doğubayazıt ilçesinde ishal vakaları nedeniyle 2 kişi ölmüş ve son bir hafta içinde 900'ün üzerinde kişi, ishal şikayetiyle Devlet Hastanesi'ne başvurmuştu.

AA
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2005 Cumartesi 15:25:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hakan IP: 81.215.50.xxx Tarih : 21.08.2005 11:35:48
merhaba ben ağrıdan iki kişi öldü ishalden sonramı önlem alınaca sular pislik için önce ana kaynak sular sağlığımız ayaklar altında