22
Mayıs
2024
Çarşamba
SAĞLIK

Doktor için tercih vakti

Sağlık Bakanı Recep Akdağ'dan kamuda çalışan doktorlara kötü haber

Sağlık Bakanı, kamuda doktorların yarı zamanlı çalışmasının kaldırılacağını açıkladı. Doktorlar ya kamu hastanesini ya da muayenehaneyi tercih edecek.

Sağlık Bakanlığı, Başbakan Erdoğan’ın talimatıyla başhekimlerden sonra kamuda çalışan tüm doktorlara muayenehane yasağı getirmeye hazırlanıyor. Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Sağlık Bakanlığı ve üniversitelere bağlı tüm kamu hastanelerinde tam gün çalışan hekim sayısının yüzde 11’den yüzde 62’ye yükseldiğini söyledi.

Geriye kalan yüzde 38’lik kısmın yarı zamanlı çalıştığını hatırlatan Akdağ, kamuda çalışan doktorların yarım gün çalışmasını önleyeceklerini söyledi. Hem hastanede hem de muayenehanede çalışma döneminin sona erdiğini ifade eden Bakan “Sayın Başbakan’ın bu konuda talimatı var. Doktorlarımız tercihini yapacak. Geriye kalan yüzde 38’lik kısım arzu ederse kamuda çalışacak, arzu etmezlerse kamudan ayrılıp özel muayenehanelerinde mesleğini sürdürecek” dedi. Akdağ şöyle konuştu: “Kamuda çalışan bir uzman hekimin ortalama 5 bin 500 YTL ücreti var. Ortalama bin 500 YTL maaş, ortalama 4 bin YTL ise döner sermayeden ücret alıyorlar. Geçmiş dönemlerde doktorlara, ’Ben sana bin 300 lira vereyim sen git üstünü muayenehanede kazan’ denildiği için doktorlarımız yarı zamanlı çalıştı. Bugün pratisyen hekim olan aile hekimlerinin aldığı ücret bile 4 bin YTL’nin altına düşmüyor.”

 

ajanslar
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2007 Perşembe 09:26:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
turgay gökay IP: 88.232.105.xxx Tarih : 13.09.2007 11:10:11

doktor ve avukat amcalarında ne kadar vergi verdikleri konusundada bi çalışma yapmaları lazım :) zarar edenler var yazık..