30
Mayıs
2024
Perşembe
SAĞLIK

Duman avcısı başhekim

Sakarya Toyotasa İlkyardım ve Travmatoloji Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Süleyman Dalgıç, hastane içinde sigara içen uzman doktor, teknisyen, personel ve hasta yakınına para cezası kesti.

Tütün ürünlerinin zararlarının önlenmesi kontrolü hakkında kanunun yürürlüğe girmesiyle birlikte dumansız hava sahası hareketi her geçen gün yayılıyor.

Sigara yasağının başladığı kamu binalarından biri olan Toyotasa Acil Yardım ve Travmatoloji Hastanesi'nde çalışanlar gizlice sigara içmeye çalışırken, Hastanenin Başhekimi Op. Dr. Süleyman Dalgıç da bir hafiye gibi dolaşarak kendisine gelen ihbarlar doğrultusunda baskın yapıyor.

Sigara dumanı bulunan odaları tek tek basan Op. Dr. Dalgıç sigara içenleri
gördüğünde kimsenin gözünün yaşına bakmıyor. Kendisi içmediği halde içen personeli takip eden Dalgıç, yasak başladığından bu yana biri hastanede görevli uzman doktor, biri teknisyen, biri personel ve biri hasta yakınından oluşan toplam 4 kişiye kişi başına 62 YTL sigara cezası kesti.

Sigara yasağının başlamasıyla birlikte denetimlerini sıklaştırdığını söyleyen Dalgıç, şöyle konuştu: "Bu konuda kimsenin gözünün yaşına bakmam. Babam da olsa, ailemden biri de olsa aynı cezayı keserim. Arkadaşlarıma buradan söylüyorum. Hastane içinde kesinlikle sigara içmeye çalışmasınlar. Ağızlarında sigara görmesem bile odalarında duman göreyim gerekli cezayı keserim."

iha
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2008 Pazartesi 22:17:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?