22
Mayıs
2024
Çarşamba
SAĞLIK

Dünya kalp uzmanları Türkiye'ye gelecek

Uluslararası Elektrokardiyoloji Derneği (EKG) tarafından her yıl düzenlenen bilimsel kongrelerin 34'üncüsü Prof. Dr. Bülent Görenek'in ev sahipliğinde İstanbul'da yapılacak.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Kalp Damar Hastalıkları Önleme Projesi Türkiye Koordinatörü ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilimdalı Öğretim Üyesi de olan Prof. Dr. Bülent Görenek, düzenlediği basın toplantısında, İstanbul'un, 27-30 Haziran tarihlerinde ABD, Avrupa ülkeleri ve Japonya'dan gelecek çok sayıdaki kardiyoloji uzmanını ağırlayacağını söyledi.

Kongrede, çeşitli kalp rahatsızlıklarındaki EKG'lerin ve kalp çarpıntılarının ayrıntılarıyla ele alınacağını ifade eden Prof. Dr. Görenek, "Geçen yıl Almanya'nın Köln kentinde yapılan dernek toplantısında, önerim doğrultusunda uluslararası kongrenin Türkiye'de yapılmasına karar verildi" dedi.

Uluslararası Anjiyo Birliği Türkiye Temsilcisi ve EKG Konsey Üyesi de olan Prof. Dr. Görenek, konuşmacı ve oturum başkanı olarak çeşitli ülkelerden 124 kardiyoloji uzmanının katılacağı kongrenin sadece kardiyologlara değil EKG ile ilgilenen tüm hekimlere, bu alandaki en son gelişmelerin aktarılacağını ifade etti.


AA
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2007 Cuma 13:59:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?