20
Mayıs
2024
Pazertesi
SAĞLIK

Dünyanın gözü Türkiye’de!

Kişiye özel lazerLİ tedavi geliştiren Dünya Göz Hastanesi’ne geçen yıl 93 ülkeden 15 bin hasta geldi

TÜRKİYE’DE ‘Intralase’ lazer kullanarak yapılan kişiye özel ‘ilasik’ sistemini uygulayan Dünya Göz Hastanesi, 93 farklı ülkeden gelen binlerce hastaya pırıl pırıl bir dünya hediye ediyor. 2007 yılında yurtdışından gelen 15 bin hastanın tedavi edildiği hastanenin bu yılki hedefi 25 bin. Sağlık turizmini uygulayarak Avrupa ve Ortadoğu’dan binlerce hastayı Türkiye’ye getiren merkez, özellikle fiyatlarıyla yabancıların dikkatini çekiyor. Dünya Göz Hastaneler Grubu İş Geliştirme Direktörü Selin Peker Almanya, Hollanda, İskandinav ülkeleri, Avusturya, İsviçre, Ortadoğu ülkeleri, Rusya ve Türki Cumhuriyetler olmak üzere dünyanın 93 ülkesinden kendilerine tedavi için geçen yıl 15 bin hasta geldiğini anlattı.

Şu anda Almanya’da iki klinikleri olduğunu ve orada gerekli muayenelerin yapılmasının ardından hastaların Türkiye’de ameliyatlarını olduklarını dile getiren Peker, “Bu konuda yoğun talep olduğu için bizde bir paket program yaptık. 4 gün 3 gece süren programda hastalar Türkiye’ye uçakla geliyorlar, burada tedavilerini olduktan sonra üç gün boyunca İstanbul’u geziyorlar. Konaklamaları da dahil bu programın fiyatı bin 699 Euro” diye bilgi verdi.

’İlasik’sistemiyle operasyonları gerçekleştirdiklerini anlatan Peker, “Bu tür operasyonların fiyatların yurtdışıyla karşılaştırıldığında çok uygun geliyor. Almanya’da sadece operasyonun fiyatı 4-5 bin euro arasında değişiyor. Hastalarımız hem bu nedenle hem de bize güvendikleri için hastanemizi tercih ediyorlar” diye konuştu.
İntralase lazer kullanarak kişiye özel ilasik tedavisini uygulayan Opr. Dr. Efekan Coşkunseven de sistem hakkında bilgi verdi. Lasik ve İntralase sisteminin birleştirilmesiyle gerçekleştirilen ilasik operasyonuyla yüzde yüz başarı elde ettiklerini anlatan Dr. Coşkunseven, bu sistemin kişiye özel lazer operasyonlarının en gelişmiş modeli olduğunu dile getirdi.

Yeni sistemle kimler tedavi oluyor

* 18 yaşın üzerinde olup gözlük ve lens kullananlar.

* Gözlerinde herhangi bir başka hastalık bulunmayanlar (keratokonus, göz tansiyonu gibi)

* Diyabet, romatizma gibi sistematik hastalığı olmayanlar

* İleri teknoloji ürünü sistemlerle yapılacak 10-11 ayrı tetkik sonrasıgöz yapısı uygun bulunan kişiler.

Vatan
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2008 Cumartesi 04:06:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?