16
Mayıs
2024
Perşembe
SAĞLIK

Elif bebğin yüzü organ nakliyle güldü

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Organ Nakil Merkezi'nde gerçekleştirilen Karaciğer nakliyle 11 aylık Elif bebek, annesi Leyla Ceylin (28) sayesinde şifa buldu. Doğduğundan beri hastanelerden kurtulamayan ve acılar içinde kıvranan Elifcik'in yüzü artık gülüyor. 

Bebeğinin doğuştan safra yollarının olmaması nedeniyle henüz 15 günlükken İzmir Behçet Uz Çocuk Hastanesi'nde ilk ameliyatını olduğunu ve safra yollarının açıldığını belirten 2.5 yılılk evli anne Ceylin, "Daha sonraki tedavimiz Ege Üniversitesi'nde devam etti. Ancak yapılan tedaviler olumlu sonuç vermeyince doktorlarımız bebeğimizin iyileşmesi için organ naklinin gerekli olduğunu söylediler. 

Bunun üzerine nakile karar verildi" dedi. Karaciğer nakli için ilk olarak eşinin gönüllü olduğunu ancak fazla kilolu olması nedeniyle naklin gerçekleştirilemediğini belirten anne Ceylin, "Nakil konusu ilk gündeme geldiği andan itibaren ben gönüllü olmuştum.Ancak eşim çok ısrar edince onu kıramadım. Fakat naklin ondan gerçekleştirilemeyeceği anlaşılınca gerekli testler bana yapıldı. Test sonuçları olumlu çıkınca nakil gerçekleştirildi" diye konuştu. 

Kızının sağlığına kavuşmasını istediğini söyleyen anne Ceylin, "Kızım doğduğundan bu yana sağlık problemleri ile boğuşuyor. Umarım artık bundan sonra yaşamına sağlıklı bir şekilde devam edecek" dedi. 

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'ndeki nakil Doç.Dr.Murat Kılıç, Doç,Dr.Murat Zeytunlu ve Plastik Cerrahi'den Prof.Dr.Mehmet Alper başkanlığındaki ekip tarafından gerçekleştirildi.
iha
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2007 Cuma 11:45:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?