22
Mayıs
2024
Çarşamba
SAĞLIK

Emekli hemşireden anlamlı bağış

Emekli hemşire Mediha Engizer tarafından 1 milyon YTL harcanarak yaptırılan ve İstanbul’da ilk olan ''Mediha Engizer Çocuk Kalp Katater Laboratuvarı'', İstanbul Üniversitesi (İÜ) Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde hizmete açıldı. 

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Cerrahpaşa Tıp Fakültesi (CTF) Çocuk Kardiyoloji Bilim Dalına bağlı “Çocuk Kalp Anjio” ünitesinin açılışına emekli Hemşire Mediha Engizer’in yanısıra İÜ Rektörü Prof. Dr. Mesut Parlak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Papila, İÜ Cerrahpaşa Tıp Fakültesi (CTF) Çocuk Kardiyoloji Bilim Dalı Sorumlusu Pediatrik Kardiyolog Prof. Dr. Levent Saltık katıldı. 

Emekli Hemşire Mediha Engizer, kendisine böyle bir fırsat verildiği için müteşekkir olduğunu belirterek, ''O kadar mutluyum ki, buraya uyumadan geldim. Allah bana bu fırsatı verdi. İmkanı olan herkes bu tür yerler yaptırmalı'' dedi.
İÜ Rektörü Prof. Dr. Mesut Parlak, daha önce de Maltepe'de bir ilköğretim okulu yaptıran Engizer’e, tüm üniversite camiası ve bu ünitede şifa bulacak hastalar adına teşekkür etti. Rektör Parlak, Engizer’e, üniversiteye yaptığı bu bağış nedeniyle plaket verdi. 

Rektör Prof. Dr. Mesut Parlak, Mediha Engizer’in yaptığı fedakarlığın, kolay yapılacak ölçüde olmadığına dikkat çekerek, yönetim olarak bu gibi yatırımlara her türlü desteği vereceklerini söyledi. Öğretim üyelerinin önünü uluslar arası ölçekte açacaklarını anlatan Parlak, öğretim üyelerinin İstanbul Üniversitesi’nde batı standartlarında çalışabileceği koşulları yaratmaya çalıştıklarını ifade etti. 

Ünitenin yaptırılması için yoğun çaba sarf eden Çocuk Kardiyolojisi Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve açılan ünitenin sorumlusu Prof. Dr. Levent Saltık da, İstanbul'da çocuk kalp sağlığına yönelik bir ünitenin ilk kez hizmete girdiğini ifade etti. Saltık, her 100 çocuktan birinin doğuştan kalp hastalığı bulunduğunu belirterek, anjio yöntemi ile bunu yüzde 100 teşhis edebildiklerini söyledi. 

Çocuklarda 2 binden fazla farklı kalp hastalığı görüldüğünü kaydeden Saltık, doğar doğmaz bebeklere bile anjio yapabildiklerini ifade etti. Prof. Dr. Saltık açılan ünitede neştersiz kalp ameliyatı da yapacaklarını vurgulayarak, ''Yani anjio ile hastanın damarından girerek kalpte karıncıklar arasındaki deliği kapatabiliyoruz. Halen bu ameliyat için 100 hasta çocuğumuz bekliyor” diye konuştu. 

Ünitenin yalnızca çocuklara hizmet vereceğini kaydeden Saltık, ünitede en karmaşık operasyonlar ve neştersiz kalp ameliyatlarının da 24 saat yapılabileceğini vurguladı. Sloganlarının, “Bugün anjio, yarın ev, öbür gün okul” olduğunu anımsatan Saltık, hala bazı eksiklikleri olduğunu ve bağışlara açık olduklarını da sözlerine ekledi. 

Engizer'in, 1 milyon YTL bağışla yaptırdığı ünite, İÜ Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Çocuk Kardiyoloji Bilim Dalı bünyesinde, ''Mediha Engizer Çocuk Kalp Katater Laboratuvarı'' adıyla hizmet verecek.

İÜHA
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2007 Cumartesi 12:49:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?