19
Mayıs
2024
Pazar
SAĞLIK

Enerji içecekleri enerji vermiyor

Enerji içecekleri, reklamlardaki mesajın aksine ‘insanları kanatlandırarak’ enerji vermiyor. Bu içecekler, içeriğindeki yüksek kafein sayesinde vücutta var olan enerjiyi harekete geçiriyor. Uzmanlar, günde 1 şişeden fazla tüketilen enerji içeceklerinin vücudun dengesini bozduğunu ve sağlık açısından risk doğurduğunu belirtiyor.

Enerji içecekleri kafeine duyarlı kişilerde ciddi riskler oluşturuyor. 14 yaşından küçük çocukların, hamilelerin, tansiyon hastalarının kesinlikle enerji içeceği tüketmemesi, bu içeceklerin spor yaparken ve alkolle karıştırılarak içilmemesi tavsiye ediliyor.

Türkiye pazarında yerli ve yabancı 40’ın üzerinde enerji içeceği var. Firmalar, satışlarını artırmak için ‘insanları kanatlandıran, alevlerin içine çağıran’ pek çok reklam yayınlıyor. Türkiye’de satılan enerji içeceklerinden bazıları şöyle:

Battery, Black Colt, Burn, Buzzer, Çılgın Boğa, Deep, Fullpower, Flash Power, Fulforce, Gatorade, Kristal, Lion Clup, Maddox, NRG Energy, Nonstopenergy, Power Bull, Powerade, Red Devil, Red Bull, Red Dragon, Red Zone, Sole, Tiger Shot, Toreador, Zebra.

Zaman
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2004 Pazartesi 12:02:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?