19
Mayıs
2024
Pazar
SAĞLIK

'Eşim ihmal kurbanı'

İZMİR'in Bornova İlçesi'nde göğüs ve sırt ağrıları yüzünden Devlet Hastanesi'ne giden bir çocuk babası Şerif Solmaz'a (39), doktorlar ağrı kesici iğne vurup eve gönderdi. Genç adam bir saat sonra evde geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. 

Olay, Bornova Devlet Hastanesi'nde meydana geldi. Bayramın üçüncü günü evde sırt ve göğüs ağrıları başlayan, BMC'de işçi olarak çalışan Şerif Solmaz, eczacı kalfası eşi Işıl Solmaz'la hastanenin acil servisine gitti. Burada Solmaz'ı kontrol eden doktorlar kalp EKG'sini (elektro kardiyografi) çekip, ağrı kesici iğne vurduktan sonra, önemli birşeyi olmadığını belirtip eve gönderdi.
 
Eve gelen Solmaz, bir saat sonra fenalaşınca, 112 Acil Servis'e haber verildi. Eve gelen 112 ekibi, kalp masajı yaptıkları Şerif Solmaz'ın öldüğünü tespit etti.


15 yıllık eşinin ölümüyle yıkılan Işıl Solmaz, “Ağrı kesici iğne vurup, ‘bir şeyin yok’ diye eve gönderdiler. 112 doktorları, eşimin kalp krizi geçirdiğini belirterek, hastaneden nasıl bıraktıklarına şaşırdılar. İnsan sağlığı bu kadar mı önemsiz? Bizim bayramımız zehir oldu. Biricik eşim, bir ihmal sonucu artık bu dünyada yok. Oğlum Ziya ile adeta yıkıldık. Benim canım yandı, başkalarının canı yanmasın. İhmali olanlar hakkında savcılığa şikayetçi olacağım” dedi.


Hastane nöbetçi şefi ise konuyla ilgili açıklamanın daha sonra Başhekimlik tarafından yapılacağını söyledi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2008 Cumartesi 17:40:39
Güncelleme :4 Ekim 2008 Cumartesi 17:42:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?