16
Mayıs
2024
Perşembe
SAĞLIK

Estetik için Türkiye'ye geliyorlar

Türkiye'de ucuz ve kaliteli estetik yapılması özellikle Avrupalılar'ın büyük ilgisini çekiyor. Son yıllarda estetik olmak için gelen yabancı sayısında artış yaşanırken, estetik cerrahiden Türkiye büyük bir döviz girdisi sağlıyor.

Estetik cerrahisinde büyük ilerleme sağlayan Türkiye, bu alanda yetiştirdiği başarılı estetik uzmanları ile vatandaşlarının yanı sıra yabancı turistlerden de ilgi görüyor. Türkiye'de özel sektör öncülüğünde açılan estetik, plastik ve rekonstrüktif cerrahisi kliniklerinde yapılan başarılı ameliyatlar, yabancı turistlerin ilgi odağı oldu.

Başta Fransa, İtalya, Almanya, Avusturya, Arnavutluk olmak üzere dünyanın birçok ülkesinden gelen Türkiye gelen yabancılar, fiyatların uygunluğu ve klinik şartlarının standartların üstünde olması gibi nedenlerden dolayı estetik ameliyatlarını burada yaptırıyor.

Samsun'da burun, kulak, çene, saç ekimi, bacak kalınlaştırma veya inceltme ile yağ aldırma gibi fiziksel problemlerini gidermek için kliniğe gelen vatandaşların büyük çoğunluğunu yabancılar oluşturuyor. İstanbul'da şubesi bulunan FBM Estetik Klinik Merkezi, yabancı müşterilerinin artması nedeniyle Almanya'da irtibat bürosu kurmaya hazırlanıyor.

Klinikte daha önce estetik yaptırıp memnun kalan bir Fransız turistin tavsiyesi üzerine Samsun'a gelen Fransa'nın Champagne kentinde adliye sarayında katiplik ve yazıcılık yapan 33 yaşındaki Christophe Jolmay, klinikte saç ektiriyor. Türk asıllı Muhasebeci Necla Tüfekçi ile birlikte gelen Jolmay, fiyatların Avrupa'dan ucuz olması ve klinik şartlarını kaliteli olması nedeniyle Türkiye'yi tercih ettiğini söyledi. Aynı ameliyatın Fransa'da iki misli fiyata yapıldığını belirten Jolmay, klinikten ve operasyondan memnun olduğunu vurguladı.

25 yıldır Fransa'da yaşadığını ve 15 yıldır Türkiye'ye gelmediğini dile getiren Necla Tüfekçi ise Türkiye'de bulunan modern bir kliniklerin hem ucuz hem de kaliteli hizmet verdiğini, kendisinde ilerleyen dönemlerde estetik ameliyatı olacağını ifade etti.

Yabancıların estetik cerrahine ilgi göstermesinin sebebini Türk estetik cerrahinin gelişmişliğine bağlayan FBM Estetik Klinik Merkezi Kurucusu Doç. Dr. Hayati Akbaş, "Fiyatların uygunluğu, kalite hizmet ile Türk estetik cerrahisinin yaptığı başarılı estetik ameliyatlarının kulaktan kulağa yayılması bize olan rağbeti artırıyor. Bugün dünyanın bir çok ülkesinden gelen turistin estetiğini biz yapıyoruz. Bu ilginin artmasında ayrıca Sağlık Bakanlığımızın vatandaşları özel sağlık kuruluşlarına teşviki büyük etken oldu" dedi.

Avrupalıların yoğun ilgisinden dolayı Almanya'da irtibat bürosu açacaklarını kaydeden Akbaş, "2008 yılında büromuzu açmayı planlıyoruz. Fizibilite çalışması için kasım ayı başında Almanya'ya gideceğim. Açılışı yaptıktan sonra gelen taleplere göre irtibat bürolarını diğer ülkelerde de hizmete geçireceğiz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2007 Salı 16:45:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?