30
Mayıs
2024
Perşembe
SAĞLIK

Eyvah çocuğum gözlük kullanıyor!

Yapılan araştırmaya göre, göz bozukluğundan dolayı gözlük kullanmak zorunda olan çocukların aileleri zor bir dönemden geçiyor.

Çocuk Doktorları Birliği'nin, ailelerin bu zor dönemi çabuk atlatmalarına yardımcı olmak amacıyla yaptığı araştırmada, çocukların gözlüklerini sürekli kullanmalarını sağlamak için ailelere birçok ipucu veriliyor.

Doktorlar, ailelere gözlük kullanacak olan çocuğa gözlük çerçevelerini kendilerinin seçmesine izin vermesi gerektiğini söyleyerek, gözlüklerin kendisine ne kadar yakıştığını yeterince söylediğinden emin olmaları gerektiğini vurguladı.

Ailelerin, gözlük takması önerilen çocukların daha rahat olabilmeleri için gözlüğü önce kısa sürelerle kullanmalarını sağlamaları gerektiğini vurgulayan doktorlar, ailelerin aynı zamanda film izlemek ya da kitap okumak gibi eğlenceli aktiviteler esnasında da çocuklarını cesaretlendirmeleri gerektiğini söyledi.

Gözlük takmaları konusunda çocukları zorlamamak konusuna da değinen doktorlar, ailelerin gözlüklerini taktıklarında çocuklarını takdir etmesi ve gözlük takmalarının diş fırçalamak, giyinmek gibi günlük hayatın bir parçası olmasını sağlamaları konusunda çaba harcamaları gerektiğini söyledi.

Ayrıca çocukların gözlüklerini sürekli kullanmaları konusunda en iyi yöntemin, gözlük kullanan spor kahramanları, aktörler ve aile üyelerinden bahsetmek olduğuna dikkat çekildi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2008 Pazartesi 18:23:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?