19
Mayıs
2024
Pazar
SAĞLIK

Gıdalarda akıl almaz hileler

Piyasada ucuza satılan yiyeceklerde akıl almaz hileler var. Dönere tavuk bacağı, sucuğa akciğer katılıyor. Bayat tavuk çamaşır suyuyla beyazlatılıyor.

Takvim Gazetesi'nin haberine göre Türkiye'deki gıda terörü bitmek bilmiyor. Yiyeceklerdeki hileler halk sağlığını tehdit eder boyutlara geldi. Uzmanlar, ucuza satılan ürünlerin içinde ölüm tehlikesine bile yol açacak zehirler bulunduğunu belirtiyor. Bazı büfelerde 1 YTL'ye yarım ekmek döner satılıyor. Kimi yerlerde 3 lahmacunu 50 YKr'ye verenler var. Bazı pazarlarda 4-5 YTL'ye 1 kilo sucuk almak mümkün. Ucuz gıdalara hile karıştırılıyor ve sucuk, peynir, yoğurt sandığımız ürünler aslında bambaşka şeylerle yapılıyor. Uzmanlar, gıdalardaki hileyi gözle ayırt etmenin mümkün olmadığını, mutlaka laboratuvar ortamı gerektiğini hatırlatıyor. Gıdalardaki hileleri tek tek anlatan uzmanlar, tüketicileri uyarıyor.

'FİYATINA KANMAYIN'
Gıda Yüksek Mühendisi Filiz Çalıştıran, "Gözle anlayamayacağımız hilelerin zararlarından korunmak için açıkta satılan yiyeceklere çok dikkatli yaklaşmamız gerekiyor. Özellikle bir ürün ucuz satılıyorsa bu da tehlikeli olabilir. Tüketiciler fiyata kanmamalı" dedi.

'DIŞARIDA YEMEK YEMEYİN'
İstanbul Ticaret Odası Hazır Yemekçiler Meslek Komitesi Üyesi ve Keyveni Catering Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Çelik de "İstanbul'da 1.5-2 YTL'ye yemek verenler var. Denetim yapılmıyor. Tavsiye ediyorum, kimse dışarıda yemek yemesin. Ya da yemek yiyeceği yerin salonunu değil mutfağını görsün. Kanserin ana nedeni sağlıksız gıdalar" diye konuştu.

Takvim
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2008 Cuma 08:54:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?