19
Mayıs
2024
Pazar
SAĞLIK

Grip değil ihmal öldürdü!

Yüksek ateşle 5 kez hastaneye götürülen ancak her seferinde doktorların eve gönderdiği Arslan, domuz gribinden öldü.

Antalya’da farklı hastanelere 5 kez gitmesine karşın doktorların “Farenjit olmuşsun, mandalina ye” diyerek eve gönderdiği Songül Arslan’ın (25) domuz gribinden öldüğü ortaya çıktı.

Arslan, 29 Kasım’da yüksek ateşle Atatürk Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne götürüldü. İddiaya göre ‘Farenjit’ teşhisi konularak eve gönderilen Songül’ün ateşi düşmeyince, ablası Ayşegül Arslan, Songül’ü yine aynı hastaneye götürdü. Songül, yüksek ateşle 30 Kasım’da da Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü ama “Ciğerleri dolmuş” diyerek iğne yapan doktorlar onu taburcu etti. 1 Aralık’ta Atatürk Devlet Hastanesi’ne götürülen Arslan, doktorlar tarafından “Farenjit olmuşsun, bol bol mandalina ye” diyerek yine evine gönderildi. 2 Aralık’ta ağırlaşan Arslan, yeniden Atatürk Devlet Hastanesi’ne getirildi. Bu kez yoğun bakıma alındı. 5 Aralık’ta ise cenazesi ailesine teslim edilirken, “Hastanın ciğerleri tamamen bitmiş” denildi.

Sara hastasıydı
Sağlık Bakanlığı soruşturma açıldığını açıklarken, anne Hatice Arslan, sara hastalığı nedeniyle kızlarına evde bakım yaptıklarını ve çocuğunun günde 10 ilaç kullandığını söyledi. Acılı anne “Soğuk algınlığının geçmesi için de bol bol mandalina yedirmemizi istediler. Ne bir film çektiler ne de tahlil yaptılar. Ama verdikleri ilaçlara rağmen kızım daha da ağırlaştı. Kızım sara hastası olmasına rağmen yeterli ilgi gösterilmedi. Bir tahlil yapsalardı belki domuz gribi olduğu anlaşılacaktı” dedi.

 SON SÖZÜ: Öleyim kurtulayım
Kardeşinin domuz gribinden öldüğünü 5 gün sonra öğrendiğini belirten abla Arslan, “Atatürk Devlet Hastanesi’ne 1 Aralık’taki gidişimizde Songül ayakta duramıyordu. ‘Artık öleyim de kurtulayım’ diyordu. Kardeşim ateşler içindeyken dahi doktorlar, ‘Bol bol mandalina yesin’ diyerek eve gönderdi. Kardeşimin ilgisizlik nedeniyle ölümüne neden olan kişilere dava açacağız” dedi.

Erol Akkır - DHA - Milliyet
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2009 Cumartesi 16:55:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?