30
Mayıs
2024
Perşembe
SAĞLIK

Güneşten çok kaçma!

Güneşte “uzun süre kalmak” deri kanserine neden olabiliyor. Ancak güneşin tamamen ‘zararlı’ ilan edilmesinden yakınan uzmanlar, “Günde 15-20 dakika bile güneş görmemek kemiklere zarar” diyor.

YENİ bir araştırma, deri kanserine yakalanma korkusu yüzünden güneşe hiç çıkılmamasının kemiklere zarar verdiğini ortaya koydu. Araştırmayı yapan İngiliz Osteoporoz (kemik erimesi) Derneği (NOS), vücudun güneş ışığı alarak ürettiği D vitamini eksikliğinin kemikleri kırılgan yaptığını ve kemik hastalıklarına yakalanma riskini artırdığını açıkladı. Güneşte uzun süre kalmak deri kanseri nedenlerinin başında geliyor. Doktorlar koruma kremi kullanmadan, çıplak bir şekilde güneşte uzun süre kalmanın tehlikeli olduğu uyarısı yapıyor. 

BUNA karşılık NOS’un haziranda sorguladığı 2 bin 600 tatilcinin ezici çoğunluğu güneş ışığını “toptan tehlikeli” ilan etti. NOS bu bulgular üzerine günde en az 15-20 dakika süreyle güneş ışığı alınması gerektiğini, bunun yapılmamasının zararlı olduğu uyarısında bulundu. Dernek, özellikle çocuklarda büyüme için gerekli D vitaminin kaynağının güneş olduğuna dikkat çekerek, öğlen yemeklerinin açık havada yenilmesini, parklara gidilmesini ve yıkanan çamaşırların kurutmak için güneşe asılmasını tavsiye etti.

Milliyet
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2008 Salı 23:07:25
Güncelleme :22 Temmuz 2008 Salı 23:16:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?