17
Mayıs
2024
Cuma
SAĞLIK

Halı saha da oynanan futbol kalp krizini tetikliyor

Kardiyolog Prof.Dr. Hüseyin Şenocak, orta ve ileri yaştakilerin kalp krizi riskini ortadan kaldırmak için halı sahada futbol oynamaktan uzak durmalarını istedi.

Halı sahada maç yapmanın kalp krizini tetiklediğine işaret eden Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr.Şenocak, "En iyisi günde 30- 40 dakika tempolu olarak yürümektir. Yürümeyen kaybeder" diye konuştu.

’Halı saha futbolu spor değil’

Sağlıklı yaşam adına halı sahada top koşturmanın spor olmadığını belirten Prof.Dr. Hüseyin Şenocak, "Kalp krizi riski taşıyan orta ve ileri yaştaki insanlar, halı sahada futbol oynamamalılar...

"Hele ki, düzenli olarak spor yapmayan kişiler, kendilerini kontrol edemedikleri halı saha içerisinde kalp krizi yaşayabilirler. Bu nedenle risk altında bulunanlar bireysel sporları tercih etmeliler" dedi.

’Gençler de risk altında’

Genç yaşta kalp krizlerinden meydana gelen ölümlerin sadece dünyada değil Türkiye’de de gözle görülür bir artış sergilediğini ifade eden Şenocak, 20 yaş sonrasının daha dikkatli olması gerektiğini vurguladı.

Gençlerin kalp hastalığını kendilerine yakıştıramadığı için duyarsız kaldığını anlatan Prof.Dr. Şenocak, şunları söyledi: "Son dönemlerde kalp krizi nedeniyle genç yaşta hayatını kaybeden insanların sayısında bir hayli artış var...

"Gençlerimiz kalp hastalığını kendisine yakıştırmadığı için göğüs ağrılarını ciddiye almıyor. ’Adale, kas, mide ağrısı’ diyerek bir hekime başvurmuyorlar. Sonuçta da kalp krizi genç yaşta ölümlere neden oluyor."
kenthaber-ajanslar-istanbul
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2004 Pazartesi 18:00:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?