23
Mayıs
2024
Perşembe
SAĞLIK

Hasta hakları yarışacak

SUVAK (Sağlıkta Umut Vakfı) , V. Sağlık Zirvesi Hasta Hakları Ve Hasta Güvenliği Kongresi kapsamında Acıbadem Sağlık Grubu işbirliği ile hasta hakları ve hasta güvenliği konulu kısa senaryo yarışması düzenliyor.

Sağlıkta Umut Vakfı - SUVAK, doğuştan veya sonradan insan genetik yapısının zarar görmesi ile ortaya çıkabilecek olan her türlü hastalık için doğum öncesinden başlayarak, her yaştaki ancak özellikle çocukların tedavisini ve bu konuda geliştirilmesi gereken teknolojinin kurulmasını sağlamayı hedefliyor. SUVAK bu amaçla her yıl farklı bir konuda “Sağlık Zirvesi” toplantısı düzenliyor. Sağlık Zirvesi toplantısının, bu seneki konusu hasta hakları ve hasta güvenliği. Sağlıkta Umut Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Murat Tuncer zirveyle ilgili şunları söylüyor: “ Sağlık kurum ve kuruluşlarında hizmet sunum ve yapılanmaları, personel çalışma şekilleri hasta odaklı temel yaklaşıma göre yeniden planlanmaktadır. Bu yaklaşımla ilgili, kamuoyunu bilgilendirmeyi, toplum sağlık bilinç düzeyini yükseltmeyi amaçladığımız, V. Sağlık Zirvesi’ni ‘Hasta Hakları ve Hasta Güvenliği’ konusunda düzenliyoruz.”

Ödüllü Kısa Senaryo Yarışması

Hasta hakları konusuna büyük önem veren Acıbadem Sağlık Grubu işbirliği ile hasta haklarının korunması ve hastanelerde yaşanan sorunları önlemek amacıyla çıkarılan hasta hakları yönergesi doğrultusunda, bu alandaki çalışmaların tartışılacağı zirvede ödüllü kısa senaryo yarışması yapılıyor. Yarışma, sağlık alanında yapılan tartışmalarda ana konu olması gereken hasta hakları ve güvenliği konusuna kamuoyunun dikkatini çekmeyi hedefliyor. Bu hedef doğrultusunda düzenlenen yarışmada hasta hakları ve ihlallerini, hasta ve sağlık çalışanı ilişkisini, hasta ve hasta yakınlarının yaşadığı sıkıntıları ifade eden en iyi senaryoya 5.000 YTL ödül verilecek.
Herkese açık olan ödüllü yarışma ayrıntı bilgilerine SUVAK web sitesinden (http://www.suvak.org.tr) ulaşmak mümkün.


Daha fazla bilgi için :
Acıbadem Kurumsal İletişim 0 216 544 38 72
SUVAK 0 312 467 35 70
Kenthaber
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2005 Salı 12:16:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?