15
Mayıs
2024
Çarşamba
SAĞLIK

Hasta ped davasını kazandı

Avukat Rahile Horzum, bitkisel hayattaki eşinin ped ücretini "iyileştirici mahiyette olmaması" nedeniyle ödemeyen SSK aleyhine açtığı davayı kazandı.

Avukat Horzum, 2005 yılı Ekim ayında rahatsızlanan eşinin, bu tarihten itibaren evde kendisi ve bir bakıcının yardımıyla yaşamını sürdürdüğünü ve özel bir mamayla beslenen eşinin altının da bağlanması gerektiğini anlattı.

Horzum, Emekli Sandığı ve Bağ-Kur'un "hasta alt bezi" ücretini ödediğini ancak SSK'nın bu ihtiyacı karşılamadığını öğrenmesi üzerine SSK Başkanlığına bir dilekçe ile başvurarak, alt bezi ücretinin neden ödenmediğini sorduğunu söyledi.

Rahile Horzum, dilekçeye verilen olumsuz yanıt üzerine 2006 yılında İzmir 7. İş Mahkemesine dava açtığını ve davanın sonucunda, mahkeme heyetinin "Diğer sosyal güvenlik kurumlarınca ödenen hasta alt bezinin SSK tarafından ödenmemesi, sosyal güvenlik ilkelerine aykırı düşmektedir. SSK'nın iyileştirme vasıtası olmadığı gerekçesiyle temin edilmesinin mümkün olmadığı bildirilen hasta alt bezinin, iyileştirme vasıtaları kapsamında sayılması Yargıtayın kararlılık gösteren uygulamalarındandır" kararı verdiğini kaydetti.

Horzum, davanın örnek bir dava olduğunu, benzer durumda olan, özellikle de maddi olanaksızlıklarla karşı karşıya kalan hasta yakınların dava açabileceğini ifade etti.


aa
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2007 Salı 11:12:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?