16
Mayıs
2024
Perşembe
SAĞLIK

Hastalara film çekimi kolaylığı

Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) hastanesi olduğu dönemlerde polikliniklerdeki muayene kuyrukları, hasta-doktor kavgalarıyla gündeme gelen Samatya'daki İstanbul Eğitim Araştırma Hastanesi, birkaç yıl içinde büyük değişiklikler geçirdi.

Sağlık Bakanlığı'na devrinden sonra yapılan yatırımlarla MR, tomografi, ultrason, mamografi, röntgen gibi görüntülemelerde hastalara en geç 1 hafta sonrasına randevu verme kararı aldı. Hastanede artık film çekimlerinin büyük bir bölümü aynı gün içinde yapılıyor. Diğer hastanelerde 1 yıl sonrasına kadar randevu verilen elektromiyografi (EMG) ve ekokardiyografi (EKO) çekimleri de İstanbul Samatya Eğitim Araştırma Hastanesi'nde en geç 1 hafta içinde yapılacak.

Başhekim Dr. Özgür Yiğit, "Önceden birkaç ay sonrasına hatta bazı dönemlerde bir yıl sonrasına gün verildiği durumlar oluyordu. Şimdi yatırımlarımızı yaptık. Hastalar artık beklemeyecek. Tetkikleri en geç bir hafta içinde yapılacak." dedi. Sağlık Bakanlığı'nın uyguladığı 'sağlıkta dönüşüm' programı çerçevesinde hastaneye yeni görüntüleme cihazları alındığını, bir kısım cihazların ise kiralama yöntemiyle devreye sokulduğunu anlatan Özgür Yiğit, "Amacımız vatandaşların gel gitlerini önlemek ve hasta memnuniyetini sıra beklemeden, kuyruk beklemeden en üst seviyeye çıkarmak." diye konuştu.

Hastaneye kurulan video konferans sistemiyle ameliyatlar konferans salonundan izlenebiliyor. Başhekim Yiğit, uzmanlık eğitimi alan hekimlerin ameliyatları izleyerek yeni teknikleri öğrendiğini, doktorların da kendi fikirlerini meslektaşlarıyla paylaşabildiğini ifade ediyor.

Zaman
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2007 Perşembe 19:28:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?