18
Mayıs
2024
Cumartesi
SAĞLIK

Hastanede hastanelik oldular

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çıkan yemekten yiyen 200 kişi, zehirlenme şüphesiyle tedavi altına alındı.

Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çıkan yemekten yiyen hasta, hasta yakını ve hastane çalışanlarından 200 kişi, mide bulantısı ve kusma şikayeti üzerine hastanede tedavi altına alındı.

Tedavisi süren 200 hastanın hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi.

Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Fazlı Erdoğan, "Hepsinin sağlık durumu iyi, tedavileri tamamlandı" dedi.

Tahkikat başladı

Bu arada, Erzurum Sağlık Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik de, 200 kişinin tedavi altına alınmasıyla ilgili, idari tahkikat başlatıldığını söyledi.

BEAH'ta çıkan yemekten sonra mide bulantısı ve kusma şikayetiyle tedavi altına alınan hastaları ziyaret eden Vançelik, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, mide bulantısı ve kusma şikayetinden tedavi altına alınan hastalara serum tedavisi uygulandığını ifade etti.

Erzurum Halk Sağlığı Müdürü Cumhur Hakkı Çankaya ise yemeklerden alınan örneklerin analizlerinin en erken 24, en geç 72 saat içerisinde belli olacağını söyledi.

...
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2012 Cuma 16:40:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?