20
Mayıs
2024
Pazertesi
SAĞLIK

Hastanede heyecanlı bekleyiş

Kendisine uygun karaciğerin bulunduğu müjdesini alan minik Selma, ameliyat öncesinde karayoluyla Konya'dan Antalya'ya getirilen organı heyecanla bekledi.

Rahatsızlığı nedeniyle üç yıldır kendisine uygun karaciğerin bulunmasını bekleyen Selma Demir'in (14) hayalleri, Konya'dan gelen haberle gerçekleşti.

Konya'da, beyin kanaması sonucu hayatını kaybeden Ramazan Kandemir'in (12) organları Antalya'da üç kişiye hayat verdi. Dün gece Konya'dan özel araçla yola çıkan iki böbrek ve karaciğer üç saat süren yolculuğun ardından Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne getirildi. Soğutmalı ve özel korumaya sahip kutuda gelen organlardan minik Selma'ya uygun karaciğer ve böbrek koşar adımlarla hastaneye taşındı.

Mardin'den kızlarının tedavisi için üç yıl önce Antalya'ya yerleşen Demir ailesine, minik Selma'ya uygun karaciğerin bulunduğu müjdeli haberini doktorlar telefonla arayarak verdi. Kumluca'daki evlerinden hastaneye gelen Selma Demir ameliyat öncesinde uygun karaciğerin Konya'dan gelmesini heyecanla bekledi. Serada işçilik yapan Demir ailesinin 7 çocuğundan biri olan Selma Demir, ameliyat sonrasında rahatsızlığı nedeniyle ara vermek zorunda kaldığı eğitimine devam etmek istediğini söyledi.

Kendisine uygun karaciğerin bulunduğu için mutlu olduğunu belirten Selma, "Ameliyat sonrasında beni yeni bir hayat bekliyor. Sağlığıma kavuştuktan sonra okula gidip eğitimime devam etmek istiyorum. Ameliyat olacağım için çok sevinçliyim. Bana uygun karaciğeri vererek yeni bir hayat bağışlayan aileye çok teşekkür ediyorum. Ömür boyu onlara dua edeceğim" dedi.

Kızının sağlığına kavuşacağı için sevinen anne Zekiye Demir de mutluluğunu gözyaşlarıyla anlattı. Birkaç saat önce uygun karaciğerin bulunduğu haberini aldıklarını ifade eden anne Zekiye Demir, "Birkaç saat sonra kızım ameliyat olarak yeni bir hayata başlayacağı için sevinçliyim. Maddi imkanlar nedeniyle tedavi sürecinde zorluk çektik. Bize uygun karaciğeri bağışlayan aileye teşekkür ediyorum. Çok mutluyum" diye konuştu.

Annesi Zekiye hanım ve babası Bedirhan Demir de Selma'nın heyecanını elinden tutup onu öperek geçirmeye çalıştılar. Selma Demir'e uygun karaciğer nakli sabah saatlerinde Doç.Dr. Alihan Gürkan ve ekibinin gerçekleştirdiği operasyonla yapıldı.

 

İHA
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2008 Çarşamba 12:28:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?