18
Mayıs
2024
Cumartesi
SAĞLIK

Hastanedeki acı gerçek

Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde personel yetersizliği nedeniyle yoğun bakım ünitelerinin açılamadığı açıklandı.

Balıkesir’de 2006 yılında Tıp Fakültesi ve ardından hastanesinin kurulmasından 2 yıl sonra, tıbbi cihazların alımı ve odaların tefrişatı için dönemin valisi Selahattin Hatipoğlu, hayırseverleri ve iş adamlarını yemekte bir araya getirdi.

Balıkesirlilerin adeta bağış yarışına girdiği 2008 yılının nisan ayında yaklaşık 2 milyon lira toplandı. Eldeki parayla hastanenin yataklarından yoğun bakım ünitesine, ameliyathanelerinden hemşire odalarına kadar her bölümü düzenlendi.

Yaklaşık 10 bin metrekare alanda kurulan, 20 ana bilim dalının açıldığı tıp fakültesinde yardımcı personel olmadığı için 1 milyon lira harcanarak kurulan 2 yoğun bakım ünitesi açılmayı bekliyor.

BAÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selim Erentürk, fakülte bünyesinde son model teknolojiyle hazırlanan yoğun bakım üniteleri ve 3 ameliyathaneyi teknik personel, sağlık teknisyeni, hemşire ve idari personel olmadığı için çalıştıramadıklarını söyledi.

Bu birimlerin çalıştırılması için en az 100 personel ihtiyacı duyduklarını belirten Erentürk, şunları kaydetti.

"Taleplerimizi rektörlüğe bildirdik. Rektörlük de YÖK’e ve Sağlık Bakanlığına başvurdu. Şu anda fakültemizde 2 ameliyathanemizde ameliyat yapılıyor. Planlanan 8 artı 1 ameliyathane. 5 ameliyathaneyi aynı anda çalıştıracak tıbbi cihaz ve malzemelerin büyük kısmı var ancak bunları kullanacak personelimiz ve yeterli öğretim elemanı kadromuz yok."

Uygun ve nitelikli hizmet için yeterli sağlık personeli istediklerini ifade eden Erentürk, "Balıkesir ve bölge halkına daha iyi 3. basamak sağlık hizmeti sunmak için bir araya geldik. Fakültemizi ülkemizin dört bir yanındaki 70 tıp fakültesi ile yarışır hale getirmek istiyoruz. Bu da ancak fakültemizin daha aktif hale getirilmesiyle olur" dedi.

.
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2010 Pazartesi 18:45:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?