22
Mayıs
2024
Çarşamba
SAĞLIK

Havalimanı'nda kene paniği

Pazar sabahı Atatürk Havalimanı'nda yaşanan olayda, Dış Hatlar Terminali geliş katı gümrüklü salonda görevli olan Meral Yücel, bacağında bir kaşıntı hissetti. Yücel, eğilip baktığında bacağında derisinin altında bir karartı olduğunu gördü.


Kendisi ile aynı masada görevli arkadaşlarına olayı anlatan sandık görevlisi, arkadaşlarının tavsiyesi ile hemen doktora koştu. Doktor ilk müdahalede kadının bacağındaki karartının bir kene olduğunu söyleyerek, tıbbi bir müdahale ile keneyi deriden çıkardı.


Kenenin girdiği ve ısırdığı yerde iki kırmızı iz kalırken; doktor, ateşi ve ağrısı olması durumunda sandık görevlisine hastaneye müracaat etmesi avsiyesinde bulundu.


Olay diğer seçim görevlileri arasında büyük paniğe neden olurken, birçok sandık görevlisi kene kelimesini duyunca kaşınmaya başladıklarını söyledi. Görevliler, olaydan sonra hiç bir önlem alınmadığını ve yetkililerinin kendileriyle ilgilenmediklerini öne sürdü. Bir sandık görevlisi, "Öyle bir olayın yaşandığını duyduk. Tam nedir bilmiyorum ama bu kene bir yolcuyla da gelmiş olabilir. O gün işte biz de çalışıyorduk. Görev değişim saatiydi göremedik" dedi.


Tedbir açısından Bakırköy Devlet Hastanesi'ne gittiğini ancak burada kimsenin kendisiyle ilgilenmediğini iddia eden Meral Yücel, "Daha sonra Haseki Hastanesi'ne gittim. Bana tehlike olabilecek belirtilerin yazılı olduğu bir kağıt verdiler. İki gündür başağrısı çekiyorum ve hafif ateşim de var. Kan tahlili yaptırmak için Samatya Hastanesi'ne gideceğim" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2007 Salı 21:18:28
Güncelleme :17 Temmuz 2007 Salı 21:26:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Kene sıçrar mı? IP: 88.253.8.xxx Tarih : 18.07.2007 02:25:58
Benim merak ettiğim ve yetkililerin de açıklamadığı bir husus var ki o da kenenin yerde dururken sıçrayarak bir insanın herhangi bir yerine yapışıp yapışamayacağı hususudur. Sahi, öldürücü Kırım-Kongo hastalığına sebebiyet veren kene yerden sıçrayarak bir insanın herhangi bir yerine yapışabilir mi?