20
Mayıs
2024
Pazertesi
SAĞLIK

Hayallerin bittiği an...

İzmir'de, doktor olma hayali ile büyüyen ve küçük yaşta çocuk felci geçirdiği için eğitimini tamamlayamayan genç kız, hastanede sahte doktorluk yapmak isterken yakalandı.

Olay, Karşıyaka Devlet Hastanesi'nde meydana geldi. Hastanenin acil servisine gelen B.I., Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde Beyin Cerrahı olduğunu, kendisinin rotasyon için Karşıyaka Devlet Hastanesi'ne gönderildiğini söyledi. Acil serviste diğer doktorlarla birlikte oturan ve vakaları uzaktan seyreden B.I.'nın doktorluk oyunu, bir kafa travması vakasının gelmesiyle bozuldu.

Beyin cerrahı olduğunu söylediği için hastayı muayene etmesi istenen genç kadın, filmi ters tutup tıpla alakası olmayan kelimeler kullanınca diğer doktorlar durumdan şüphelendi. Doktorların soruları karşısında doktor olmadığını itiraf eden B.I., hastaneye çağırılan polis ekibine teslim edildi. Emniyette ifadesi alınan B.I, daha sonra "yetki gaspı" suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.

ÇOCUKLUK RÜYASIYMIŞ

B.I.'nın, çok küçük yaşta çocuk felci geçirdiği, yıllarca bu hastalık nedeniyle tedavi görüp ameliyatlar olduğu, ancak tam olarak bir türlü iyileşemediği, bu nedenle eğitiminin yarıda kaldığı, en büyük hayalinin de doktor olmak olduğu öğrenildi. Polise gözyaşları içinde hep doktor olmak istediği için böyle bir yalana başvurduğunu anlatan B.I., Karşıyaka İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Genç kadın adliyeye sevk edildi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2008 Salı 19:05:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?