15
Mayıs
2024
Çarşamba
SAĞLIK

Hekimler dışında 42 bin eleman

Mustafa Akkuş (Sağlık Çalışanı): Sağlık personelinde, özellikle yardımcı sağlık personelinde atamaları ne zaman yapılacak?

Celal Pir: İzleyenlerimiz tarih istiyorlarmış. Bilmiyorum böyle bir tarih vermemiz mümkün müdür?

Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu: Şöyle; şimdi 14 Mart tıp bayramı münasebetiyle bunu tüm sağlık çalışanlarımıza ve sağlıkla ilgili eğitimlerini bitirmiş olan genç kuşaklarımıza ifade edebiliriz. Bu yıl içinde sağlık bakanlığımız Türkiye’de sağlık hizmetinin daha kaliteli olması için, daha yerinde ve zamanında gerçekleştirilebilmesi için 42 bin dolayında hekimler hariç olmak üzere, onlar zaten devlet hizmet yükümlülüğü ve açıktan atamalarla sağlık ordumuza katılmaktadırlar. Hekimler dışında 42 bin sağlık personelinin alınması planlanmaktadır. Şu anda büyük bir süratle personel genel müdürlüğümüz tarafından bunların çalışmaları yürütülmekte.
 En geç Nisan sonuna kadar ilanları ve müracaatları kabul edilecek ve daha önceki alımlarda olduğu gibi kamu personeli sınav sonuçlarına göre müracaatları ÖSYM’ce veya milli eğitim bakanlığı’nca bilgisayarlara yüklenecek ve herkesin gördüğü şekilde şeffaf objektif bir biçimde yerleştirilmeleri sağlanmış olacaktır. Muhtemelen Nisan sonuna kadar bu ilan ve müracaatların gerçekleştirilmesi sonrasında Mayıs sonuna kadar bu atamaların hayata geçmesini planlamış bulunmaktayız. Çok kısa sapmalar bu tarihlerde olabilir. Bakanlığımızın web sitesinden bunlar gününde ve zamanında ilan edilecektir.
NTV
Yayın Tarihi : 15 Mart 2007 Perşembe 20:32:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
İSMAİL KOÇ IP: 81.213.132.xxx Tarih : 15.03.2007 23:37:23
Ne kadar personel alınırsa alınsın, ne kadar bina yapılırsa yapılsın zihniyet değişmedikçe verilen hizmet angaryadan öte gitmiyor! Hiç sağlam adam görmek istemiyen hekimlerimiz sadece paranın peşindeler!