18
Mayıs
2024
Cumartesi
SAĞLIK

Hekimler tam vücut olamadı

'Tam gün'e karşı çıkan hekimler dün iş bıraktı. Sağlık hizmetinde ciddi bir aksama olmazken, birçok ilde doktorlar eyleme katılmadı.

 

Türk Tabipler Birliği’nin çağrısıyla Meclis’te görüşmeleri süren ‘tam gün yasa tasarısı’nın geri çekilmesi için dün gerçekleştirilen ‘ bırakma eylemi’ hekimleri ikiye böldü. İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük kentlerin de aralarında bulunduğu birçok ildeki hastanelerde çalışan doktorların önemli bir bölümü iş bıraktı. Adana’nında aralarında bulunduğu bazı kentlerde eyleme katılım düşüktü. 20’ye yakın ildeyse doktorlar görevlerinin başındaydı. Eylemler sürerken Sağlık Bakanı Recep Akdağ sağlık çalışanlarına “Ciddi bir hizmet aksaması yok. Nadiren olan olaylar da hukuk konusu olacaktır” uyarısında bulundu.

‘Tam gün yasa tasarısı’nın geri çekilmesini isteyen Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve çok sayıda sağlık meslek örgütünün mensupları dün iş bıraktı. Ankara’da Hacettepe Hastanesi Tıp Fakültesi önünde toplanan sağlık çalışanlarına, açlık grevine başlayan TEKEL işçileri de destek verdi.

İstanbul’daysa TTB, Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) ve Devrimci Sağlık-İş ,İstanbul Üniversitesi (İÜ) İstanbul Tıp Fakültesi’nde yürüyüş yaptı. Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Koşuyolu Kalp Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde eylemler vardı.

Bursa, İzmir, Zonguldak, Gaziantep, Mersin, Adana, Afyonkarahisar, İzmit, Denizli’de doktorlar eyleme katılırken Erzincan, Sivas, Burdur, Isparta, Manisa, Elazığ, Bingöl, Tunceli, Kırıkkale, Tokat, Kayseri, Trabzon, Gümüşhane, Rize, Artvin, Giresun, Bayburt, Konya’da hekimler görevlerinin başındaydı. Adana’da ise eyleme katılım düşük oldu.

Eylemlerin sürdüğü saatlerde konuğu Suudi Arabistan Sağlık Bakanı Dr. Abdullah El Rabiya ile basın toplantısı düzenleyen Sağlık Bakanı Akdağa, gazetecilerin konuyla ilgili sorusu üzerine şunları söyledi: “Türkiye’de 110 bin civarında hekimimiz var. Bu eylem çağrısına veya eylem teşebbüsüne doktorlarımızın belki yüzde 1’i bile iştirak etmiyordur. Görevlerinin başında olan bütün hekimlerimize Türk halkı huzurunda teşekkürü bir borç biliyorum. Gün içinde çok ciddi bir hizmet aksaması olmadı. Nadiren, çok nadiren eğer münferit aksamalar olursa tabii ki bunlarda hukukun konusu olacaktır. Umarım olmaz.”

.
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2010 Çarşamba 21:07:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?